ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Yedeği Perotti olan takım..

02 Kasım 2020 - 23:50 - Güncelleme: 03 Kasım 2020 - 00:21

Yunanistan solda.. Tanzanya santraforda.. Ekvador sağda.. Brezilya ve Arjantin arkada.. Ortalarında ise bir Türk.. Ozan Tufan..

Futbol sadece bir spor değil, milyonlarca kişiyi aynı duygularda birleştiren çok çok önemli sosyal bir olgu.. Futbolculuğu bir yana saha dışındaki pozitif enerjisi ile Ozan Tufan Fenerbahçe'nin çok önemli bir değeri.. 

Yedek kalması, kadro dışı bırakılması, başka takıma kiralanması Ozan'ı saha dışına itmedi.. Aksine güzel bir yaşam birlikteliğine doğru da adım atarak düzenli bir hayat sürmesini sağladı..

Sadece bir gol atmadı Ozan.. Kendisine inanan ve sürekli destekleyen teknik direktörü Erol Bulut'a da çok güzel bir hediye verdi..

Kısaca.. Çalışanın sahada olacağına en güzel örnek..

1 Ağustos 2020.. Torino'da şampiyon Juventus'a son hafta sürprizi yapıyor Roma.. Başrolda ise bir Arjantinli; Diego Perotti var.. İki gol, bir asistle maçın yıldızı oluyor..

Transferin son günü Fenerbahçeli oluyor.. Antalya'da ikici yarı oyuna giriyor.. Ama hiç yabancılık çekmek, çekingen davranmak yok.. Topu istiyor, alıyor.. Adam geçiyor, pozisyon buluyor.. Ve sonunda kendi yaptırdığı penaltıyla takımı ve taraftarı rahatlatıyor..

Kısaca.. Hamle oyuncunuz Arjantin Milli Takımı forması giymiş önemli bir karakter..

Başkan Ali Koç tarihi bir transfer hamlesi yaptı.. Teknik direktör Erol Bulut da isim ayırt etmeksizin takım yapıyor ve bu yıldızlar topluluğunun hakkını veriyor.. Rakipler de artık Fenerbahçe'den ürküyor.. Çok kolay geriyi boşaltıp üstüne gidemiyorlar sarı-lacivertli ekibin..

Öyle ya, Fenerbahçe Dirar'ın solbek, Jailson'un stoper oynadığı takımdan Perotti'nin yedek olarak oyuna girdiği bir takıma evrildi.. Asıl önemli gelişme de bu..

Oyun içinde Fenerbahçe'nin eleştirilecek yönleri de var.. Özellikle de bitiricilik konusunda.. Skor 2-1.. Fark bir.. Ama Fenerbahçe'nin 50'ye yakın rakip ceza alanı içine girişi, 11 net pozisyonu ve 4 direkten dönen topu var.. Son anda Ersan'ın kafa vuruşu gol olsa 2 puan kaybı yazılacaktı haneye..

Bu maç ışığında Perotti'nin sol kanatta banko oynaması, Pelkas'ın ise hamle oyuncusu olarak kullanılması gündeme geldi.. Perotti'nin varlığı sadece oyun anlamında değil, rakibe kendini kabul ettirme anlamında da önem taşıyor..

Antalyaspor teknik adamı yokken, 8 eksiği varken çok çok iyi savaştı.. Güzel bir gol atarak uzun süre maçın içinde kaldılar.. Ama rakibin kalitesi ve kulübedeki hamle oyuncusu fazlalığı ile yenik düştüler..

Hakem Bahattin Şimşek maça kötü başladı ama iyi bitirdi.. Kırmızı kart kararı da, Perotti'ye yapılan penaltı da doğru kararlardı.. Fenerbahçeliler'in itiraz ettiği diğer iki penaltı pozisyonunda da devam kararı vererek doğru davrandı.. 

Maçın adamı: Ozan Tufan

Maçın kader anı:  Perotti'nin kazandırdığı penaltı

Maçın kötüsü: Adis Jahovic