Le Guen Bursaspor'a imzayı attı

Süper Lig’de sezonu küme düşme korkusuyla kapatan ve yeni sezonda güçlü bir kadro ile girmek isteyen Bursaspor, ünlü Fransız teknik adam Paul Le Guen ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Le Guen Bursaspor'a imzayı attı
22 Haziran 2017 - 14:07 - Güncelleme: 22 Haziran 2017 - 15:01

Tesislerde düzenlenen imza töreninde yeşil-beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, Le Guen ile 10 gündür temas halinde olduklarını, kendisinin başka bir kulüple anlaşmak üzereyken kendilerini tercih ettiğini açıkladı.

Le Guen'in kendisine yapılan teklifin ardından daha önce yeşil-beyazlı kulüpte forma giymiş oyunculardan bilgi aldığını belirten başkan Ay, “'Bizim nasıl bir takım ve ne kadar heyecanlı bir camia olduğumuzu onlardan öğrenmiş. İnsanlar heyecanlı camialarda çalışmak isterler. Paul Le Guen, bütün dünyanın tanıdığı çok iyi bir isim. Kendisine çok güveniyorum. Yeni bir kadro oluşturacağız. Artık kötü günler görmek istemiyorum. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 

“GYAN OLMAYACAK”

Ay, transferi gündemde olan Asamoah Gyan'dan da kendilerini menajer olarak tanıtan bazı kişilerden dolayı vazgeçtiklerini anlattı. 

Bursaspor olarak Gyan için 1,6 milyon euro teklif ettiklerini söyleyen Ali Ay, “'Araya başka kişiler girince fiyat daha da yükseldi. Ben de Gyan işini bitirdim. Bu transfer olmayacak. Scout ekibimiz ve mali asbaşkanım ile ilgili konuşmalar yapmışlar. Kendilerini Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HAYALPEREST DEĞİLİM”

Yeşil-beyazlı takımın yeni teknik direktörü Le Guen ise Bursa'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “'Büyük ve dev bir kulübe geldiğimin farkındayım. Sizin de bundan emin olmanızı istiyorum'” dedi. 

Le Guen, “'Burada hedefler yüksek ve ben bu baskıda çalışmaya hazırım, bunun için geldim. Kulüpte bulunan herkesin pozitif enerjisini takıma yansıtması gerekiyor. Burası büyük bir taraftara sahip. Başarılar kazanmak için ben de sizin kadar istekliyim. Ben bir hayalperest değilim, gerçekçi bir adamım. Siz ne kadar istekliyseniz ben de o kadar istekliyim bunların kazanılması adına” diye konuştu. 

“FRANSIZ OLABİLİR”

“'Transferde nasıl bir politika izlenecek” sorusu üzerine Fransız çalıştırıcı, “Teknik ekibimiz ile toplantılara başladık. Ben de yavaş yavaş takımı tanımaya başladığımı söyleyebilirim. Bu takımın kendisini konuşlandırabilmesi gereken yer ligin tepesi ama bu 10 günde olacak bir şey değil. Scout ekibimize güveneceğim. Benim de bildiğim oyuncular var. 2-3 oyuncu getirebileceğimi söyleyebilirim. Bunun planlamasını yaptık. Etrafımdaki herkese ihtiyacımız olacak. Birlik olabilirsek başarabiliriz. Gelen oyuncular Fransız olabilir” dedi.  

Fransız hoca, adı geçen Gyan ve Alex Song gibi isimlere ilişkin sorulan soruyu ise “Alex Song benim de beraber çalıştığım bir oyuncu. Kararı biz vereceğiz. İsimlerden bahsetmek istemiyorum. İkisi de büyük kulüplerde oynamış oyuncular. Biz geleceğe odaklanmalıyız. Geçmişleri iyi oyuncular ama bize gelecekte ne vereceklerine odaklanmamız gerekiyor” şeklinde cevapladı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum