CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN


Tudor'la değişen çok şey yok

13 Mart 2017 - 11:58

Galatasaray iki haftadır 90'larda kazanıyor. Kazanmak güzel ancak yeni teknik direktör, yeni sisteme rağmen değişen çok fazla birşey yok. Yine rakibe çok pozisyon veriyor, yine ustalar kurtarıyor, yine ustalar atıyor.

Muslera bir kez daha gerekenleri kurtardı. Podolski kaçırdıklarından daha zorunu attı.

Ve Selçuk İnan! Tam bir atış ustası. Firikikleri eli ile koymuş gibi vuruyor  kaptan.. Galatasaray ilk yarının 30 dakikalık bölümünde iyi futbol oynadı. İkinci yarı daha dengeli ve daha heyacanlı bir bölüm oldu. İkinci yarı geçen hafta Antalya'da olduğu gibi rus ruletine benzer bir oyun ve Galatasaray yine kazanan taraftı..

RODRIGUES ETKİLİYDİ

Galatasaray oyuna kötü başladı. İlk 15-20 dakika maça ısınamadı. Sonrasında oyuna ağırlığını koymaya başladı.

Galatasaray Alman yıldızın devre sonuna doğru attığı ikinci gole kadar ciddi bir baskı kurdu. Özellikle Rodrigues'in etkili diriplingleri Podolski'nin etkili şut girişimleri ve ortalarla yapılan sayısız hucum girişimi oldu.

Gençlerbirliği için de bu bölümde attıkları güzel gol dışında iki tane daha çok net pozisyonu vardı.

Aslında İstanbul'a gelen takımların attıkları erken goller onlara faydadan çok zarar getiriyor. "Maçı kazandık" havasına kapılıp fazlasıyla kendi kalelerine yaslanabiliyorlar.

Büyük takımlar, özellikle evinde kaleye çok yaklaştırdınız mı bir şekilde golü buluyorlar. Bu bir tartışılacak penaltı veya gol becerisi fazla olan yıldız oyuncularının hünerleriyle olabiliyor.

RUS RULETİ GİBİ İKİNCİ YARI

İkinci yarıda roller değişti. Gençlerbirliği'nde süratli ve hareketli bir oyuncu olan Ranti'nin ön tarafa girmesiyle konuk takım daha çok hücuma kalkınca Galatasaray'ın defosu yine meydana çıktı. Kalesinde yine çok pozisyon verir oldu. Muslera işte tam o anda sahneye çıktı çok ciddi toplar çıkardı yine.

Gençler zorlarken Podolski iki net kaçırdı ki, hiç onun klasına yakışacak pozisyonlar değildi. Atsa galibiyet bu kadar zor gelmezdi mutlaka.

ÜÇLÜ DEFANSA DÖNDÜ AMA...

Sistem çok konuşuluyor. Oysa oyun prensipleri çok farklı değil. "Galatasaray Tudor ile üçlü defansa döndü" deniliyor. Doğru, ancak değişen çok fazla birşey yok. Tek fark; takıma bir ekstra stoper daha ilavesi oldu.

Bekleriniz kötü. Elinizdeki stoperler kalitali ise üçlü defans doğru olabilir. Ancak son iki maçta yenen 4 gol ve verilen çok önemli pozisyonlara baktığımızda sorunun sadece şekilsel, rakamsal olmadığını anlayabiliriz..

PENALTILAR KOMİKTİ

Penaltılar bence komikti. Bu kuralı eski bir defans oyuncusu olarak baştan beri hiç içime sindiremedim. 3 penaltı kararından  sadece Tolga'nın ki "penaltı verilebilir" olan.. Eli  gereksiz şekilde havada. Ancak ilk iki kararda oyuncuların suçu yok. Yani kasıt yok. Topla oynamıyorlar, top istem dışı ellerine çarpıyor.

Sonuçta galibiyet ve 3 puan güzel, gerisi teferruat..

YORUMLAR

  • 0 Yorum