1. Lig'de kimler çıkabilir?

1. Lig'de heyecan tüm hızıyla sürüyor. Ligin üst sıraları alev almış durumda. Son durumu değerlendiriyoruz.

1. Lig'de kimler çıkabilir?
25 Mart 2021 - 11:55 - Güncelleme: 25 Mart 2021 - 11:55
FUTBOO | Heyecanın adresi 1. Lig bu sene de bildiğimiz gibi. Yine birçok takım, Süper Lig için amansız bir şekilde mücadele ediyor. 1. Lig'den kimlerin üst lige çıkabileceğini değerlendirdik.

Lider Giresunspor, 12 maçlık kazanma serisinin ardından rahat bir şekilde şampiyon olacağı tahmin ediliyordu. Ama unutulan bir şey vardı. Burası 1. Lig, burada her şey gerçek! Aynı Giresunspor, ardından 3 maç üst üste kaybetti ve işlerin o kadar kolay olmadığını gösterdi. Yine de liderlik için en büyük aday Giresunspor olarak gözüküyor.

Karadeniz'de benzer işler

İkinci sıradaki Samsunspor için de benzer şeyleri söyleyebiliriz. 10 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ile müthiş bir seri yakalamışlardı. Sonra mı? 4 maçtır kazanamıyorlar. Buna rağmen ikinci sıradalar. Yıllar sonra Süper Lig'e çıkmayı çok istiyorlar ve bunun için yatırım yaptılar. Kalan maçları fena değil, Süper Lig için ciddi derecede şansları var.

Play-off hattı karışık!

Gelelim play-off hattına... 56 puanlı Giresunspor ve 51 puanlı Samsunspor'u 50 puanla Altay, 49'ar puanla Adana Demirspor ve Altınordu, 47 puanla ise İstanbulspor takip ediyor. 7. sıradaki Ankara Keçiörengücü'nün 46 puanı bulunuyor. Süper Lig savaşı bu takımlar arasında geçeceğe benziyor. 

Altay ve Adana Demirspor'u hem kadro hem de tecrübe olarak diğer 3 takımdan biraz ayırabiliriz. Bu iki takım yıllardır Süper Lig'e çıkmak için mücadele ediyorlar. 

Öne çıkan takımlar...

Altınordu, 9 maçtır kaybetmeyerek buralara kadar geldi. İstanbulspor'da ise form düşüklüğü çok ciddi boyutta. Son 8 maçın 5'ini kaybettiler. Giresunspor'u ayırırsak Samsunspor, Altay, Adana Demirspor ve Altınordu arasında amansız bir yarış geçecek gibi gözüküyor. Tabii İstanbulspor ve Keçiörengücü'nü yabana atmamak lazım. Dediğimiz gibi burası 1. Lig, burada her şey olabilir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum