''10 tane stoper alacağına...''

Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor'a 3-0 yenildiği maçın ardından Önder Özen, karşılaşmayı değerlendirdi.

''10 tane stoper alacağına...''
13 Aralık 2020 - 10:37
Yayıncı kuruluş beIN Sports'a karşılaşmayı değerlendiren Önder Özen, Fenerbahçe hakkında şu sözleri kullandı;

Fenerbahçe taraftarının bir tahammül sınırı var. Fenerbahçe taraftarının Fenerbahçe'ye yüklediği anlam sahada sonuç vermiyorsa, ağır tepki gelebilir. 3 senedir 10 tane stoper alınacağına, 3 tane kapı alınamaz mıydı? Lugano, Luciano gibi oyuncular, Libertadores kazanmış oyunculardı, bunlar özel stoperler. Fenerbahçe'nin orada riske girmesi hataydı, oraya iyi oyuncu gerekiyordu.

''Seyirci olsa iyi şeyler olmazdı''

Seyirci olsa iyi şeyler olmazdı Fenerbahçe'de. Malatyaspor hücumunda Fenerbahçe'de oyuncular yürüyerek dönüyor. Biz Fenerbahçe'yiz, gol yemeyiz diye mi düşünüyorlar. Son iç saha maçında 4 yediler, ondan önce Konyaspor 2 gol attı. Sadık, Beşiktaş maçında 3 kez sahaya girdi, 40 metre depar attı. Orada 40 metre depar atacağına, bu maçta biraz kıpırda da topa vur.

''Plan kafanızda mı yoksa sahada mı?''

Malatya içeride, Fenerbahçe deplasmanda bir favoriye karşı oynuyor gibiydi maç. Fenerbahçe'nin iç saha için uygun bir oyun planı yok. Plan kafanızda mı yoksa sahada mı? Sahada olsa anlaşılır. Tarafsız bir gözlemci, maç analizi yapan bir uzman bu maçı izlese ve rapor yazsa, Fenerbahçe'nin oyun planı hakkında görüş sahibi olamayabilir. Hatta geçen hafta kazandığı maç için de görüş sahibi olamayabilir ama Malatyaspor'un akıcı oyununu Malatya'yı tanımayanlar da tarif edebilir.

''Beşiktaş maçından sonra...''

Beşiktaş maçında eleştirmiştim, Beşiktaş maçından sonra oynadığı maçların tamamında üretken bir Malatyaspor gördük. Hamza hocaya yakışan bunlardır. Malatyaspor bugün kaybedebilirdi, kaybetse bile saygıdeğer bir oyun ortaya koydu. Ben kendi adıma Hamza hocayı alkışlıyorum. Kimse Kadıköy'e gidip, 7 pozisyona girerim demiyor. En iyisi de gelse, 2-3 net fırsat yakalayabilir miyiz diyor. Malatyaspor çok daha fazlasını buldu. Fenerbahçe üst üste 3. iç saha maçında fizik üstünlüğü kuramadı. Beşiktaş fizik üstünlüğü kurdu, Konya da kurdu. Malatya'da ileri ucun yaşı yüksek, Adem ve Umut da bunu yaptı.

''Gökhan'ın dinlenmeye ihtiyacı vardı''

Tisserand'ın yine pozisyon hatası var. Nazım'ın sakatlığı vardı, Gökhan'ın dinlenmeye ihtiyacı vardı. Nazım sağlam olsaydı, ben Nazım'ın oynamasını bekliyordum. Gökhan üst üste çok oynadı. Avrupa falan yok ama oyuncunun da yaşı var. Yoksa Gökhan'ı bağlasanız da tutamazsınız, her zaman ciğerden oynayan bir oyuncudur, ben böyle gördüğüm için çok üzüldüm. Gökhan skora göre oynamaz, pozisyon ne gerektiriyorsa onu yapan oyuncudur, 2 maçtır böyle devam ediyorsa fiziksel bir arıza var demektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum