11,25 milyon euroluk soru

Falcao, Feghouli ve Diagne'nin geleceği Galatasaray için neden bu kadar kritik? Takımın en çok kazanan oyuncularından olan bu üçlünün Galatasaray'a bu yılki maliyeti, UEFA'nın katılım ödülleri kadar!

11,25 milyon euroluk soru
03 Ağustos 2021 - 02:59 - Güncelleme: 03 Ağustos 2021 - 03:00
FUTBOO | Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da bir taraftan da kadro planlanması devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başkan Burak Elmas'ın yüksek ücretli oyuncularla ilgili yaptığı açıklamadan sonra Radamel Falcao, Mbaye Diagne ve Sofiane Feghouli konusundaki belirsizlik de devam ediyor.

Peki bu üç oyuncu Galatasaray için neden kritik? 

Finansal açıdan belli bir disiplini oturtmak isteyen Galatasaray, kadroda hem yüksek ücreti olan hem de istenen verimin alınamadığı 3 oyuncuyu elinden çıkarmak istiyor. Bunun en büyük nedeni elbette finansal; Galatasaray'a Falcao, Diagne ve Feghouli'nin bu yılki toplam maliyeti 11,25 milyon euro olacak. Bonuslarla bu maliyet 13 milyon euroya kadar çıkabiliyor.

Sarı-kırmızılı takım bu isimlerin kadroda kalması halinde Falcao'ya yıllık 5 milyon euro, Diagne'ye 2,4 milyon euro ve Feghouli'ye de 3,85 milyon euro ödeme yapacak. Falcao ve Diagne'de geldikleri dönemden bu yana verim alamayan Galatasaray, ilerleyen yaşı ve düşen performansı nedeniyle Feghouli'yi de elden çıkararak maaş bütçesinde 11,25 milyon euro açmayı hedefliyor. Üç oyuncu için bazı teklifler olsa da alacakları bu yüksek ücretler sorunun uzamasına neden oluyor.

Radamel Falcao - 5 milyon euro
Mbaye Diagne - 2,4 milyon euro
Sofiane Feghouli - 3,85 milyon euro


Devler Ligi'ne yakın, Avrupa Ligi'nden 3 kat fazla

Falcao, Feghouli ve Diagne'nin 2021/22 sezonunda Galatasaray'dan alacakları sabit ücret, neredeyse UEFA'nın bir takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılımı için verdiği ayakbaastı parası kadar! UEFA, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılan her takıma 15,2 milyon euro verecek. Galatasaray'da Falcao, Diagne ve Feghouli'nin maaşlarının toplamı bu rakamın 3 milyon euro altında!

Galatasaray'da bu 3 yabancı oyuncunun yıllık maaş toplamı, UEFA'nın Avrupa Ligi'ne katılım için verdiği paranın ise neredeyse 3 katı üzerinde! UEFA, Avrupa Ligi'ne katılım için her takıma 3,63 milyon euro ayakbastı parası veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum