12 Dev Adam galibiyetle başladı

Çin'de düzenlenecek 2019 Dünya Şampiyonası'na Avrupa kıtasından katılacak takımları belirleyecek Avrupa Elemeleri'ne iyi başlangıç yaptık. Avrupa Elemeleri 2.Tur I Grubu'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımımız Ankara'da Karadağ'ı 79-69 mağlup etti.

12 Dev Adam galibiyetle başladı
14 Eylül 2018 - 21:44 - Güncelleme: 14 Eylül 2018 - 23:43

Çin'de düzenlenecek 2019 Dünya Şampiyonası'na Avrupa kıtasından katılacak takımları belirleyecek Avrupa Elemeleri'ne iyi başlangıç yaptık.

Avrupa Elemeleri 2.Tur I Grubu'nda mücadele eden A Milli Basketbol Takımımız Ankara'da Karadağ'ı 79-69 mağlup etti.

Milliler zaman zaman farkı açsa da Karadağ'ın pota altındaki etkili oyununa engel olamayınca oyun sürekli çekişme içinde geçti.

Karşılaşmanın ilk çeyreğini 26-18 önde kapatan A Milli Basketbol Takımımız devreye de 45-37'lik skorla üstün girdi.

3. çeyrekte daha iyi mücadele eden Karadağ bir ara farkı 4 sayıya kadar indirdi ve 12 Dev Adam bu periyodu da 60-56 önde kapattı.

Karşılaşmanın son bölümünde rakibinden daha iyi oynayan Milliler sahadan 79-69 galip ayrıldı.

Galibiyet sayımız 5 oldu

İlk tur gruplarından ikinci tur gruplarına 4 galibiyet getiren Milli Takımımız, bu sonuçla galibiyet sayısını 5'e çıkardı. Karadağ ise 3 galibiyette kaldı. 

Milli Takımımız'da Cedi Osman 18 sayıyla takımın en skorer ismi olurken Ersan İlyasova 17 sayı, 8 ribaunt ile oynadı. Semih Erden'in de 16 sayıyla oynadığı ekibimizde Furkan Korkmaz 13 sayı üretti. 

Karadağ'da Bojan Dubljevic 22 sayı, 9 ribaunt ile maçın en skorer ismi olurken Petar Popovic de 10 sayıyla oynadı. 

Slovenya deplasmanına gidiyoruz

Milli Takımımız I Grubu'ndaki ikinci maçında 17 Eylül Pazartesi akşamı  deplasmanda Slovenya ile karşılaşacak.

Taraftar Milli Takım'a büyük destek verdi

A Milli Erkek Takımımızın Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için ikinci tur I Grubu’nda oynadığı Karadağ karşılaşmasında Ankara Spor Salonu’nu dolduran taraftarlar millilerimize büyük destek verdi.

A Milli Erkek Takımımızın Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için ikinci tur I Grubu’nda oynadığı Karadağ karşılaşmasında Ankara Spor Salonu’nu dolduran taraftarlar millilerimize büyük destek verdi.

Karşılaşmanın oynandığı Ankara Spor Salonu’nu erken saatlerde dolduran taraftarlar, maç boyunca tezahüratlarla Ay Yıldızlılarımızı ateşlediler. Tamamen dolan salonda seyirciler oldukça renkli görüntüler de verdi.

A Milli Erkek Takımımız da maç sonunda tribünleri alkışlayarak karşılaşma boyunca susmayarak destek veren taraftarlara teşekkür etti.

Diğer maçlarda sürprizler var

I Grubu'ndaki diğer karşılaşmalarda ise Kiev'de Ukrayna İspanya'yı 76-65 mağlup etmeyi başardı.

Grubun bir başka önemli mücadelesinde Letonya Riga'da Slovenya'yı 85-74'lük skorla geçti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum