14 takım UEFA Avrupa Ligi hesabı yapıyor

Üst sıralarla - alt sıralar arasındaki puan farkının sezon başından beri açılmamış olması, Ziraat Türkiye Kupası'nda da önemli favorilerin elenmesi UEFA Avrupa Ligi için tam 14 takımın hesap yapmasına neden oluyor.

14 takım UEFA Avrupa Ligi hesabı yapıyor
31 Mart 2019 - 15:51 - Güncelleme: 01 Nisan 2019 - 18:00

Spor Toto Süper Lig'in tamamlanmasına 8 hafta kala şimdiye kadar görülmemiş bir olay gerçekleşmiş durumda...

Üst sıralarla - alt sıralar arasındaki puan farkının sezon başından beri açılmamış olması, Ziraat Türkiye Kupası'nda da önemli favorilerin elenmesi UEFA Avrupa Ligi için tam 14 takımın hesap yapmasına neden oluyor.

Şampiyonluk için 3 takım yarışıyor

Spor Toto Süper Lig lideri Medipol Başakşehir'le ikinci sıradaki Galatasaray'ın şampiyonluk yarışı sürdürüyor. Beşiktaş da iki takımın hata yapması ve bu takımlarla yapacağı maçları kazanması durumunda şampiyonluk potasına girmenin hesabını yapıyor. Buna karşın siyah-beyazlı ekip UEFA Avrupa Ligi'ni hemen hemen garantilemiş durumda.

Trabzonspor 4'cülük için en iddialı takım

4. sıradaki Trabzonspor da 43 puana sahip ve  en yakın rakibi Evkur Yeni Malatyaspor'un 6 puan önünde UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu'na katılmak için önemli bir avantaj elde etmiş durumda.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan kim olacak?

5. sırada bulunan Evkur Yeni Malatyaspor aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'la yarı final oynayacak. Bu iki takımdan birinin kupayı kazanması ve aynı zamanda Süper Lig'de ilk 4 sırada yer almaları halinde ligi 5. tamamlayacak takım da UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme Turu'na katılacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanacak takım UEFA Avrupa Ligi'ne doğrundan katılma hakkını da kazanacağı için Süper Lig'de son sırada bulunan Akhisarspor geçen yıl olduğu gibi bu başarıyı tekrarlayabilir. Aynı şekilde Spor Toto 1. Lig ekibi Ümraniyespor da kupayı kazanması halinde ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edebilir. Ancak bu iki takımdan birinin kupayı kazanması durumunda Süper Lig 5. Avrupa Kupaları'na katılamayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nı Galatasaray - Evkur Yeni Malatyaspor eşleşmesinin galibinin kazanması durumunda Süper Lig beşinciliği için tam 10 takım UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansını kovalayabilir...

10 takım Süper Lig 5. olmak için çekişecek

28 puanlı Bursaspor'u bu hesapların dışında tutacak olursa, 37 puanla Evkur Yeni Malatyaspor, 35 puanlı iki takım Atiker Konyaspor ile Antalyaspor, 34 puanlı 4 takım Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor, 33 puanlı İstikbal Mobilya Kayserispor, 31 puanlı iki takım Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü sezon sonunda Süper Ligi 5. sırada bitirip 16 Mayıs'ta oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinin sonucuna göre UEFA Avrupa Ligi mutluluğu yaşamak istiyorlar.









YORUMLAR

  • 0 Yorum