4 yıl futboldan men cezası aldı

Menemensporlu Kerem Bulut'a kokain kullandığı gerekçesiyle TFF tarafından verilen 4 yıllık futboldan men cezası Tahkim Kurulu tarafından onayladı.

4 yıl futboldan men cezası aldı
15 Kasım 2018 - 20:00

Menemensporlu Kerem Bulut'a kokain kullandığı gerekçesiyle TFF tarafından verilen 4 yıllık men cezası Tahkim Kurulu'nun kararı onaylamasıyla birlikte kesinleşmiş oldu.

Daha önce Akhisar Belediyespor formasıyla Süper Lig'de 12 maça çıkan, ardından Karşıyaka ve son olarak da Menemenspor Belediyespor'da görev yapan gurbetçi futbolcu Kerem Bulut'la ilgili süren yargı sürecinin tamamlanması ve cezanın kesinleşmesinin ardından Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu, futbolcunun ismini ve aldığı cezayı resmen açıkladı.

Geçen sezon Menemen Belediyespor forması giyen ve son olarak Bodrum Belediyespor maçı sonrası yapılan rutin doping kontrolünde numunelerinde kokaine rastlanan Kerem Bulut, A numunesinde yasaklı maddeye rastlanması sonrası PFDK'ya sevk edilmişti.

A numunesi açıldıktan sonra kokain aldığını itirat eden genç futbolcu B numunesinin açılmasını istememiş ve federasyona gönderdiği yazıda kokaini neden aldığını ve nasıl temin ettiğini açıklamıştı.

TFF'ye gönderdiği yazıda; kokaini Almanya'dan temin ettiğini ve yaşadığı ailevi problemler nedeniyle kullanma ihtiyacı hissettiğini belirten Kerem Bulut, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulutarafından talimatlar doğrultusunda 4 yıl men cezasına çarptırılmıştı.

26 yaşındaki gurbetçi futbolcu 7 günlük itiraz süresince Tahkim Kurulu'na başvurmamasının ardından PFDK tarafından oyuncuya kesilen 4 yıllık men cezası kesinleşmiş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum