6 forvet, 1 Vedat olmadı

Fenerbahçe'de Vedat Muriqi yerine forvet olarak alınan 6 yeni futbolcu, Muriqi'nin tek başına attığı golü geçemedi.

6 forvet, 1 Vedat olmadı
06 Aralık 2020 - 11:18
Geçen sezon Fenerbahçe'de 17 gol, 6 asist yapan Kosovalı forvet Vedat Muriqi, 17.5 milyon euro karşılığında Serie A ekiplerinden Lazio'ya transfer olmuştu.

Fenerbahçe, golcüsü Vedat Muriqi'yi sezon başında 17.5 milyon euro bonservis bedeli ve bonuslar karşılığında Lazio'ya satarak hem kasasını rahatlatmış hem de transfer için kaynak yaratmıştı. Sarı lacivertliler, Mbwana Samatta, Papiss Cisse, Kemal Ademi, Enner Valencia, Mame Thiam ve Sinan Gümüş gibi 6 tane forvet hattında oynayabilecek futbolcuyu Muriqi yerine kadrosuna katmıştı.

İlk 10 haftada Vedat tek başına 5 gol atmıştı

Ancak bu 6 yeni forvet, bir Vedat Muriqi edemedi... 10 hafta geride kalırken şaşırtan istatistikler ortaya çıktı. Ajansspor'un derlediği habere göre; Muriqi, geçen sezonun ilk 10 haftasında tek başına 5 gol atarken, Kanarya'nın 6 yeni forvet oyuncusunun toplamı ancak bu sayıya ulaşabildi.

Thiam, Sinan, Ademi'nin siftahı yok

Takıma gol yollarında katkı sağlayabilmeleri adına transfer edilen isimlerden Mbwana Samatta 2, Papiss Cisse 2, Enner Valencia 1 gol kaydetti. Mame Thiam, Sinan Gümüş ve Kemal Ademi ise ligde siftah yapamadı. 

Özellikle santrfor olarak alınan Samatta'nın yanı sıra geçen sezonun gol kralı Cisse'nin Muriqi'yi unutturması bekleniyordu. Ancak her iki forvet, Süper Lig'in ilk 10 haftasında toplam 4 gol atabildi.

Vedat ise İtalya'da açılışı yapamadı

Büyük umutlarla Lazio'ya giden Vedat Muriqi de henüz istediği performansı sergileyemedi. Kosovalı forvetin henüz Lazio'da gol ve asist katkısı bulunmuyor. (Hürriyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum