A.Efes ligde çok rahat: 94-77

Anadolu Efes, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 94-77 galip ayrılarak ligde üçte üç yaptı

A.Efes ligde çok rahat: 94-77
23 Ekim 2016 - 09:00

Anadolu Efes, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 94-77 galip ayrılarak ligde üçte üç yaptı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında Anadolu Efes, ligin yeni ekiplerinden Best Balıkesir’e konuk oldu. 

Takımlar mücadeleye yüksek tempoyla başlarken, hücumların uygulamasının keskin olmayışı ilk üç dakikanın 5-3 Efes üstünlüğüyle geçilmesini sağladı.

Bu bölümde bireysel becerisiyle etkili olan Jayson Granger ile üstünlüğüne tutunan deplasman ekibine karşı topun kıymetini bilmeyen Balıkesir, çeyrek boyunca yaptığı top kayıplarının hızlı hücumlara dönüşmesine ve Efes’in beşinci dakikada 11-6 öne fırlamasına engel olamadı.

Bu andan sonraki dakikalarda da sahada organize bir görüntü veremeyen Balıkesir, Efes’in Granger, Bryce Cotton ve Cedi Osman’dan oluşan arka alan üçlüsünün oyunu domine etmesine izin verdi.

Dört dakika kala skoru 16-8‘e gelen ilk çeyreğin sonunda rakibini faul yapmaya zorlayarak serbest atış çizgisine giden Efes, buradan bulduğu sayılarla ilk on dakikayı 28-12 önde tamamladı.

Cedi’nin oyunun iki tarafında da gösterdiği olumlu performansla farkı yakalayan Efes, ikinci çeyreğin başında sahada yer aldığı ikinci beşiyle farkı artırmayı sürdürdü. Derrick Brown-Doğuş Balbay ikilisinin katkılarıyla 13. dakika içinde skoru 36-16‘ya taşıyan Efes, Thomas Heurtel’in de kenardan gelip devreye girmesiyle üstün oyununu sürdürdü.

Murat Kozan’ın ekstra sayıları ve Randy Culpepper’ın bireysel çabası ile çeyreğin orta bölümünde farkı 11 sayıya kadar indiren (43-32) Balıkesir, Heurtel’in cevabına mani olamayarak devreyi 50-36 geride kapattı.

Art arda basketlerle ikinci yarıya başlayan Balıkesir, 21. dakika içinde farkı tek hanelere indirdi (50-41). Hücum ribaundlarında etkinliğini Leon Williams ve Vlad Golubovic’le artıran, Efes’e temiz ribaund şansı vermeyerek temponun artmasını önleyen Balıkesir, yarı saha hücumuna sıkışan rakibinin Alen Omic’le pota altından sayılar bulmasına engel olamadı.

Aradaki sayı farkının 9-12 sayı bandında değiştiği bu çeyrekte Deshaun Thomas’ın dış şut isabetleriyle 27. dakikada farkı bir anda 18’e çıkaran (65-47) Efes, Heurtel’in son bölümünde sorumluluk aldığı üçüncü çeyreği 76-54 önde tamamladı.

Final periyoduna da iyi başlayan Balıkesir’in 4-0’lık serisine Efes’in cevabı 5-0’lık bir seriyle geldi ve 33. dakikada skor 81-58‘e geldi. Mike Green ve Culpepper’ın hücumda sırtladığı ev sahibi savunmada Efes’i durdurmakta zorlanınca fark, 35. dakikaya gelirken stabil kaldı (85-62).

Kalan sürede az süre alan oyuncularını sahaya süren Efes, rakibinin kendisine çok yaklaşmasına izin vermeyerek bu karşılaşmayı 94-77 kazandı.

: trendbasket.net