A Milli Takımın G Grubu'ndaki şansı

2022 Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden Türkiye A Milli Takım'ının G Grubu'ndaki şansını değerlendirdik.

A Milli Takımın G Grubu'ndaki şansı
01 Eylül 2021 - 11:44
Milli aranın gelmesiyle birlikte gözümüz, kulağımız bir kez daha A Milli Takım'a çevrilmiş durumda. G Grubu'nda Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile mücadele eden Türkiye'nin Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na katılma şansı ne durumda? 

Milliler, ilk maçına Karadağ ile çıkacak, ardından Cebelitarık deplasmanına gidecek. Son maç ise yine deplasmanda Hollanda ile oynanacak. Şenol Güneş ve öğrencilerinin, ilk yapması gereken şey Karadağ ve Cebelitarık maçlarını kazanmak.

Ana hedef: 2 maç, 6 puan

Grupta Milliler, Hollanda ve Norveç ile çekişiyor. Karadağ ve Cebelitarık maçlarına zaten rakiplerimiz de '6 puan' olarak bakıyor. Cebelitarık için zaten bir şey demeye gerek yok. Karadağ daha dişli bir takım olmasına rağmen bizim rakibimiz değil. Hataya yer vermeden önce bu iki maçtan mutlak 6 puan çıkartmamız gerekecek. Bu iki maçı kazanırsak puanımızı 13 yaparız ve liderliğimizi koruruz.

Hollanda'ya dikkat! De Boer gitti, Van Gaal geldi

En önemli maç, tabii ki deplasmanda oynanacak Hollanda maçı olacak. Hollanda, teknik direktör değişimine gitti ve Van Gaal ile birlikte bir çıkış yakalayabilirler. Frank De Boer tercihi gerçekten kötü bir tercihti. Geç de olsa bu hatalarından döndüler. Hollanda'ya karşı dikkatli olmamız gerekecek. Deplasmanda 1 puan bile çok büyük başarı olacaktır. 

Hollanda'yı İstanbul'da 4-2 yenmiştik. Bu anlamda kaybetsek bile ikili averajda önde olma şansımız var. İlk hedefimiz Karadağ ve Cebelitarık'tan 6 puan çıkartmak. Hollanda'dan 1 süper, 3 ise şahane olacaktır...

YORUMLAR

  • 0 Yorum