A Milliler beraberlikle tamamladı

İzlanda’ya yenilerek Rusya’da yapılacak Dünya Kupası’na gitme şansını yitiren A Milli Takımımız eleme grubundaki son maçında Finlandiya’da Cenk Tosun’un iki golüne rağmen galibiyetle bitiremedi ve sahadan 2-2 berabere ayrıldı.

A Milliler beraberlikle tamamladı
09 Ekim 2017 - 23:08

2018 yılında Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılma adına umudu kalmayan Türk Milli Takımı deplasmanda karşılaştığı Finlandiya ile 2-2 berabere kalarak grup maçlarını tamamladı. 

Cuma günü oynanan ve 3-0 İzlanda’nın kazandığı maç sonrası kadrodan çıkarılan Arda Turan, Burak Yılmaz ve Nuri Şahin ile kart cezalısı Caner Erkin’in yer almadığı milli takımımız rakibini Cenk Tosun’un iki golüyle devirdi. 

İlk 20 dakikasında daha çok topa hakim olan A Milli Takımımız kapalı oyun sergileyen rakibi karşısında gol pozisyonuna girmekte oldukça zorlandı. 

OĞUZHAN KALECİYE TAKILDI

Maçın ilk önemli atağı 31. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup’tan geldi. Bu dakikada Oğuzhan kaleciden kurtuldu, vuruşunu yaptı ancak savunmada Vaisanen yatarak topu önlemeyi başardı.

Bu dakikadan sonra oyunda den8geyi sağlamaya çalışan Finlandiya 39'da etkili geldi. Pirinen'nin sağ kanattan kullandığı taç atışında Okay Yokuşlu ceza alanı içinde kafayla ters bir vuruş çıkardı. Kaleye gitmekte olan topu Volkan Babacan son anda kornere göndererek geçiştirdi. 

44’te Hetemaj'ın sol kanattan ortasında Pukki arka direkte sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanana maçın ikinci devresine atak başladık. 

GOLLER İKİNCİ YARIDA

Dakikalar 57’yi gösterirken Cenk Tosun'un golüyle öne geçtik. Okay Yokuşlu'nun kaptığı topla buluşan Selçuk İnan, Cenk Tosun'u gördü. Cenk, ceza yayı hemen gerisinde vuruş açısını yakaladıktan sonra sağ ayağıyla çok iyi vurarak kaleci Hradecky'i avladı: 0-1.

59’da Yusuf Yazıcı'nın pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Hradecky topu yatarak kontrol etti. 


64'te Pohjanpalo sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak Volkan Babacan topu çeldi. 

73. dakikada Yusuf Yazıcı'nın güzel pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, kaleci ile karşıya kaldı. Tecrübeli oyuncu sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak Hradecky gole izin vermedi.

Rakip Finlandiya 76’da Arajuuri ile skorda 1-1'lik dengeyi sağladı.

YİNE CENK SAHNE ALDI

Çabuk toparlanan millilerimiz 83’te bir kez daha öne geçti. Emre Mor’un pasıyla buluşan günün başarılı ismi Cenk Tosun kendisinin ve takımının ikinci golünü Finlandiya ağlarına bıraktı: 1-2.

Ancak bu gole rakip hemen cevap verdi. 88’de Pohjanpalo maçın sonucunu belirledi: 2-2.

Bu sonuçla daha önceden gruptan çıkma şansı kalmayan iki takım da sahadan beraberlikle ayrılmış oldu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum