A Milliler eksik toplandı

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, 2017 Avrupa Şampiyonası finalleri için İstanbul’da toplandı. Türkiye’nin ilk turda D Grubu ve ardından da final etabı maçlarına ev sahipliği yapacağı organizasyon öncesi milliler, çalışmalarına eksik başladı.

A Milliler eksik toplandı
17 Temmuz 2017 - 17:23

Grup etabı maçları Türkiye ile birlikte 4 farklı ülkede yapılacak 2017 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmak için başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde toplanan A Milli Basketbol Takımımız, ilk idmanını bugün Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaptı. 

Takımın önemli silahları arasında gösterilen Ersan İlyasova ve Ömer Aşık’ın durumları henüz tam net değil. Ancak Atlanta Hawks’la yeniden anlaşma sağlayan Ersan’ın Ağustos ayında milli takıma katılması bekleniyor. 

Yakalandığı mide-bağırsak enfeksiyonu nedeniyle aşırı kilo kaybeden Ömer Aşık’ın durumu ise net değil. Büyük ihtimalle kampa katılamayacak. 

Anadolu Efes ile yollarını ayırıp, Cleveland Cavaliers’la anlaşan Cedi Osman, yeni takımına imza atmak için Amerika’da. 

Yine NBA’e giden bir başka oyuncumuz Furkan Korkmaz’ın ise Ümit Milli Takım’ın turnuvası biter bitmez takıma katılacağı öğrenildi. Bu arada Ali Muhammed’in de kampa İtalya’da dahil olacağı açıklandı.

MİLLİLERİN PROGRAMI YOĞUN

23 Temmuz Pazar günü kamp çalışmaları için İtalya’ya gidecek olan milli takım 3 Ağustos Perşembe günü İsviçre ile bir hazırlık maçı yapacak. 

5 Ağustos Cumartesi günü İstanbul’a dönecek milli kafile, 10 Ağustos Perşembe günü yeniden İtalya’ya giderek hazırlık turnuvasına katılacak. A Milliler, turnuvada İtalya, Finlandiya ve Nijerya ile karşılaşacak.

Milli Takım, bu turnuvanın ardından Çekya’ya giderek, 16 Ağustos Çarşamba günü bu ülke milli takımı ile hazırlık karşılaşması yapacak. Bu maçın ardından İstanbul’a dönecek milliler, 18 Ağustos’ta özel turnuva için İsrail’in yolunu tutacak.

İsrail’den 21 Ağustos Pazartesi günü dönecek A Milliler, son hazırlık maçlarını İstanbul’da 24 Ağustos Perşembe günü Ukrayna, 26 Ağustos Cumartesi günü de Karadağ ile yapacak.

D Grubu’nda mücadele verecek olan milli takımımızın maç programı şöyle: 

1 Eylül Cuma:

21.00 Türkiye-Rusya

2 Eylül Cumartesi:

21.00 İngiltere-Türkiye

4 Eylül Pazartesi:

21.00 Sırbistan-Türkiye

5 Eylül Salı:

21.00 Türkiye-Belçika

7 Eylül Perşembe:

20.45 Letonya-Türkiye


YORUMLAR

  • 0 Yorum