A Milliler Moldova'ya gol yağdırdı

İlk maçında Arnavutluk'u deplasmanda yenen A Milli Takımımız EURO 2020 Elemeleri'ndeki ikinci maçında da Moldova'ya gol yağdırdı. Hasan Ali, Cenk Tosun (2) ve Kaan Ayhan'la farka koşan Milliler iki maçta 6 puana ulaştı.

A Milliler Moldova'ya gol yağdırdı
25 Mart 2019 - 20:52 - Güncelleme: 25 Mart 2019 - 22:31

A Milli Futbol Takımımız 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu ikinci maçında Moldova'yla Eskişehir'de karşılaştı.

Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında Millilerimiz rakibinden çok üstündü ve iki golün dışında birçok net fırsattan da yararlanamadı.

2-0 kazandığımız Arnavutluk maçına çıkan onbirde olmayan Dorukhan, Deniz Türüç ve Zeki Çelik'i takıma monte eden Şenol Güneş çok adamla gol arayan bir takımı tercih etmişti. 

21. dakikada gelişen bir atağımızda Hakan Çalhanoğlu röveşata ile topu kale sahasına indirdi. Topu önce kontrol eden daha sonra sağ ayağıyla filelere gönderen Hasan Ali Kaldırım 30. milli maçında ilk golünü atarken Milli Takımımız'ı da 1-0 öne geçirdi.

Golle birlikte rahatlayan Milliler üst üste ataklarla rakip savunmayı bunaltmaya başladı.

26. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla sağ kanattan hareketlenen Burak Yılmaz'ın ortasında Everton'da forma giyen Cenk Tosun yakın mesafeden farkı ikiye çıkarttı: 2-0

44. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun vuruşu direkten geri geldi.

45. dakikada Cenk Tosun'un kafa vuruşunu Koşelev kornere çeldi ve ilk yarı Milli Takımımız'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Burak Yılmaz ceza sahası içinde Rozgoniuc tarafından düşürüldü. Ukraynalı hakem Sergii Boiko da penaltıyı verdi.

53. dakikada Burak'ın kullandığı penaltıyı kaleci Koşelev köşeden çıkarttı. Deniz Türüç'ün kullandığı korner atışında Cenk Tosun kafayla kendisinin ikinci, takımımızın üçüncü golünü filelere gönderdi: 3-0

57. dakikada Moldova'nın gelişen ilk ciddi atağında Ionita'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

58. dakikada gelişen atakta Deniz Türüç'ün attığı gol ofsayt pozisyonunda olduğu için geçersiz sayıldı.

66. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Yusuf Yazıcı oyuna dahil oldu.

70. dakikada Deniz Türüç'ün sol kanattan yaptığı ortayı Kaan Ayhan kafayla filelere gönderdi. Bu Kaan'ın 20. milli maçında ilk golüydü: 4-0

78. dakikada günün başarılı isimlerinden Deniz Türüç yerini Efecan Karacan'a bıraktı.

84. dakikada Emre Belözoğlu 97. milli maçı için oyuna girerken geçtiğimiz yıl Eskişehirspor'da forma giyen Dorukhan Toköz kenara alındı.

85. dakikada Yusuf Yazıcı ve Cenk Tosun mutlak bir gol fırsatını kullanamadı.

Karşılaşma bu skorla sona ererken A Milli Takımımız H Grubu'nda iki maç sonunda 6 puana ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da maçtaydı

Mücadeleyi ikinci yarıdan itibaren Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan da izledi.

Bir sonraki rakip Dünya Şampiyonu

A Milli Takımımız'ın H Grubu'ndaki 3. maçı 8 Haziran'da yine kendi sahasında Fransa ile olacak.

A Milli Takım'ın 214'üncü galibiyeti

A Milli Takım bugünkü Moldova karşılaşmasıyla birlikte 96 yıllık tarihinde, 299'u resmi, 269'u özel toplam 568 maç oynadı. Biri hükmen olmak üzere 214 galibiyet elde etti. 133 maçta berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi. 

Ay-yıldızlı ekip bu maçların 243'ünü deplasmanda, 245'i evinde, 80'ini de tarafsız sahada oynadı. Bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten gelmek üzere, toplam 747 gol attı, kalesinde ise 819 gol gördü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum