Abdullah Avcı: Türk futbolunun sorunu A Milli Takım değil

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, katıldığı antrenör seminerinde konuşma yaptı.

Abdullah Avcı: Türk futbolunun sorunu A Milli Takım değil
15 Haziran 2017 - 19:48 - Güncelleme: 15 Haziran 2017 - 19:54

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kıbrıs  Türk Futbol Antrenörler Derneği tarafından düzenlenene antrenör gelişim seminerine katılan Abdullah Avcı burada açıklamalarda bulundu.

"FUTBOL DEĞİL MAGAZİN KONUŞULUYOR"

Abdullah Avcı, Arda Turan’ın yaşadığı konu hakkında gelen soruya “Türk futbolunun sorunu sadece A Milli Takım değil. Milli takımda benden önce de benden sonra da futbol değil magazin konuşuluyor. Bu çok yanlış” diye cevap verdi.

"HUZURLU ÇALIŞMAK DAHA SAĞLIKLI"

Büyük takımları çalıştırmanın zorluğuna değinen Avcı “Futbolcuyu oynattığın zaman da oynatmadığın zaman da problem çıkıyor. Geçmişte teklifler aldım. Verdiğiniz kararlarda kafanız rahat olmalı. Huzurlu çalışmak daha sağlıklı duruyor. Oralarda sahanın dışı daha zor olacak diye düşünüyorum” dedi.

"ÖNEMLİ TECRÜBELER KAZANDIK"

Abdullah Avcı sözlerine “Geçtiğimiz sezon Avrupa’da oynamak bize önemli tecrübeler kazandırdı. En üst seviye takımlardan Shakhtar Donetsk ile karşılaştık. Şampiyonlar Ligi oynamış bir takım. Bu eşleşme bize çok önemli tecrübeler kazandırdı. Lige galibiyetle başlamak da bize güven kazandırdı. İlk 17 hafta şampiyonluk telaffuz etmedim, maç maç baktık” diyerek devam etti.

"İLK ANTRENMANDA KENDİSİNİ KABUL ETTİRDİ"

Cengiz Ünder ve Emre Belözoğlu hakkında da konuşan Avcı “Cengiz ilk çıktığı antrenmanda kendisini kabul ettirdi. Atacağı golün hayalini kağıda çizen biri. Biz ona güvendik, o da bize bu güveni hissettirdi. Avrupa tarafından takip ediliyor"

"SON 50 SENENİN EN YETENEKLİSİ"

"Emre Belözoğlu ise kariyerimde tanıştığım son 50 senenin en yetenekli Türk futbolcusu. Sahada olması, teknik adam için büyük rahatlık” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum