Aboubakar sustu Kamerun yenildi

FIFA Konfederasyonlar Kupası B Grubu’nda Şili, Arturo Vidal ve Eduardo Vargas’ın golleriyle Aboubakar’ın ilk 11’de oynadığı Kamerun’u 2-0 yendi. Maça bir golü iptal edip bir golü veren Video Yardımcı Hakem Sistemi damga vurdu.

Aboubakar sustu Kamerun yenildi
18 Haziran 2017 - 22:54 - Güncelleme: 18 Haziran 2017 - 23:13

2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası’nın ikinci günü, Kamerun-Şli karşılaşmasıyla tamamlandı. Şili, 81. dakikada Arturo Vidal ve Eduardo Vargas'la bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-0 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı.


Rusya’nın başkenti Moskova’da, Spartak Stadyumu’nda oynanan maçta, geçen sezon kiralık olarak giydiği Beşiktaş formasıyla 19 gol atan Kamerunlu yıldız Vincent Aboubakar ilk 11’de sahaya çıktı.


VARGAS’IN GOLÜNE ‘VAR’ İPTALİ


İlk yarısı karşılıklı ataklarla geçen, ancak Şili’nin topa daha çok hakim olduğu karşılaşmanın 45+1. dakikasında devreye yine Video Yardımcı Hakem Uygulaması (VAR) girdi.


Şili'nin Vargas ile bulduğu gol, hakemin VAR sisteminden yardım almasının ardından yapılan tespitle iptal edildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Kamerun’un daha istekli ve gol pozisyonları arayan taraf olduğu görüldü.


ARTURO VİDAL SAHNEDE


Ancak Şili, 81. dakikada galibiyet golüne Bundesliga ekibi Bayern Münih’te forma giyen yıldız oyuncu Arturo Vidal ile ulaştı. 90+2'de ise yine Vargas'ın golünde VAR sistemi devreye girdi. Bu kez ofsayt tespit edilemeyince gol kararı verildi ve karşılaşma 2-0 Şili’nin üstünlüğü ile tamamlandı.


Belçikalı teknik direktör Hugo Broos’un 86 dakika boyunca hiç oyuncu değişikliği yapmadığı Kamerun Milli Takımı’nda Vincent Aboubakar 90 dakika sahada kalırken, son vuruşlarda etkili olamadı.


YARIN TEK MAÇ VAR


FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda yarın B Grubu’nun ikinci maçında Avustralya ile Almanya Soçi’de, Fisht Stadyumu’nda Türkiye saati ile 18.00’de karşı karşıya gelecek.

 



YORUMLAR

  • 0 Yorum