''Acılarımı nereden bileceksiniz?''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

''Acılarımı nereden bileceksiniz?''
05 Aralık 2020 - 12:24
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz özel hayatıyla ilgili açıklamalar yaptı. Sözcü Gazetesine röportaj veren Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde;

Tedavi süreciniz?

Çok iyi geçti. Doktorlar müthişti. Bundan sonra immünoterapi. Yeni çıkan bir tedavi. Nobel ödülü alan bir ilaç. Enjekte ediyorlar serumla. Vücudun neresinde kanser varsa onu buluyor. Yan tesiri de hemen hemen yok. Onu yok ediyor. Müthiş bir ilaç. Diğerleri yoruyor ama bu yormuyor. Kan tahlilleri filan yapıldı. Ne dozda vereceklerini ayarlıyorlar. Tıp dünyası çok ilerledi.Türk tıp dünyası da müthiş. Amerika ile yarışır durumda.

Nasıl geçti günleriniz?

Sabahları 09.00'da kalkıyorum ama öğlene kadar dinleniyorum. 30 seans radyoterapi gördüm. 18 seans kemoterapi gördüm. 'Nasıl dayanıyorsun' dersen; keşke Deniz Seki söylemeseydi: Siz benim ne çektiğimi nereden bileceksiniz?

Doktora düzenli gitmek gerekiyor mu?

Gitmek gerek. Kendimi bildim bileli sigortalıyım. Ayrıca özel sigortam da var. Doktora dişçi hariç bir kere gitmemiştim. Bununla da övünürdüm. Şimdi asla övünmüyorum. Ve diyorum ki 'Check-up yaptırın. En ufak rahatsızlığınızda doktora gidin.' Benim doktora gitmemem boş bir övünç yani. Akciğer önceden halledilseydi belki de buralara yayılmazdı. Bu tamamen benim hatam yani.

Hastalara tavsiyeniz?

Hiçbir zaman morallerini bozmamaları, tedbirli olmaları. Buna biz eski dille 'müdebbir' diyoruz. Aynı zamanda mütevekkil olmaları gerektiğini söylüyoruz. Tevekkül, Allah o kadar.

Nasıl moral depoladınız?

Sosyal medyaya girerim, esprili ne varsa takip ederim. Ne kadar gülünecek şey var, bendedir. Bayılıyorum; ne fırlama çocuklar var! Bazıları ile tanışmak isterim.

''30 milyon çocuğum var''

"Ameliyatı yapan kalabalık doktor ekibinin içinde çok hasta Galatasaraylılar da vardı. Transfer ile ilgili tek kelime etmedim. Uyandırırken konuşturur doktorlar. Bazı özel sorular vardır. Bu sorulara doğru cevap vermeniz gerekir. Bir problem varsa o dakika müdahale etmeleri için. Uğur Türe dünyanın en büyük beyin cerrahlarından. Ameliyattan çıkardılar. Doktor adımı, soyadımı, doğum tarihimi, eşimi sordu. 'Kaç çocuğunuz var' dedi. Cevabı verdim: 30 milyon."

''Real Madrid Başkanı Perez asil adam''

"Real Madrid Başkanı Perez beni çok sever. Real Madrid maçında 6 yedik. Bende bir surat var, utanıyorum! Telefonda torunumun resmini gördü. 15 dakikada forma yaptırıp verdi. 6 gol attı, bir kere sevin ya! Ayağını kıpırdat ya! Kıpırdatmadı, asil bir adam."

YORUMLAR

  • 0 Yorum