Advocaat'ın kozu Robin

Fenerbahçe'nin Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat A

Advocaat'ın kozu Robin
15 Ekim 2016 - 09:00

Fenerbahçe'nin Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat A.Alanyaspor karşısında sonuca ilk yarıda gitmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'e kötü başlayan ve ilk 6 haftada topladığı 8 puanla zirve yarışının uzağında kalan Fenerbahçe yarın Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek.

Süper Lig tarihinde ilk kez karşılaşacağı rakibi karşısında mutlak galibiyet için sahaya çıkacak olan Fenerbahçe'de 4 kritik sakat oyuncu var.

Kayserispor maçında sakatlanan ve yaklaşık 1.5 aydır takımdan ayrı kalan Fernandao hızla düzelmesine karşın oynayacak duruma gelemedi.

Feyenoord karşılaşmasının ikinci yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Jeremain Lens ise perşembe gecesi oynanacak Manchester United maçı düşünülürek riske edilmeyecek.

Milli Takım'dan sakat dönen Ozan Tufan da ilk devrenin kalan maçlarında görev yapamayacak.

Sarı-lacivertli takımın bir başka sakat oyuncusu ise Salih Uçan. Takımdaki sakatların arttığı dönemde forma şansı arayan Salih de 10 gün kadar sahalardan uzak kalacak.

Önceki günkü atnrenmana katılmayan Moussa Sow'un ise oynayacak duruma geldiği belirtiliyor.

VAN PERSIE İLK ONBİRE

Sakat oyuncuların çokluğu Dick Advocaat'ı düşündürürken, Hollandalı teknik adamın A.Alanyaspor karşısında Robin van Persie'yi ilk onbirde oynatma kararı aldığı öğrenildi.

Orta sahada Ozan Tufan'dan doğan boşluğa ise Alper Potuk monte edilecek.

U21 takımıyla oynanan maçta çok iyi gözüken ve 2 gol atan Aatif ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayacak.

Dick Advocaat futbolcularından A.Alanyaspor karşısında oyunun ilk 45 dakikasında büyük baskı kurulmasını istedi. Gol noktalarında topun mümkün olduğu kadar van Persie ile buluşturulmasını isteyen Hollandalı teknik aadm özellikle Volkan Şen'i ceza alanı içinde bireysel oynamaması konusunda uyardı.

Alper Potuk'dan da Bursaspor maçında olduğu gibi etkisiz kalmamasını ve mümkün olduğu kadar tehlikeli bölgeye top taşımasını istediği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin yarınki karşılaşmaya şu onbirle çıkması bekleniyor:

Volkan Demirel - v.d.Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali - Mehmet Topal, Josef, Alper - Volkan Şen, Emenike, van Persie (Sow)