Advocaat Kadıköy'e 1 puanla veda etti

Fenerbahçe Ülker Stadı'nda ağırladığı Trabzonspor ile Sow ve Bero'nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.

Advocaat Kadıköy'e 1 puanla veda etti
27 Mayıs 2017 - 20:40 - Güncelleme: 27 Mayıs 2017 - 21:02

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe evinde Trabzonspor'u ağırladığı mücadeleden 1-1 eşitlikle ayrıldı. Trabzonspor'un Avrupa Ligi umutları sona erdi.

Dirk Advocaat Kadıköy'deki son maçına Lens, van Persie, Emenike ve Sow gibi 4 hücum adamıyla çıkarak bir ilk gerçekleştirdi.

EMENİKE - ONUR GERGİNLİĞİ

Ülker Stadı’nda Ali Palabıyık’ın yönettiği karşılaşmanın başlarında tehlikeli bir pozisyon çıkmadı. 14. dakikada Emenike ofsayta düştüğü pozisyonda topu kapmak için yaptığı hamlede Onur’u sakatladı. Onur sağlık görevlilerin müdahalesi sonrası ayağa kalktı, Emenike Onur’a eliyle yaptı konuşuyorsun hareketi nedeniyle sarı kart gördü.

ONUR’UN HATASI SOW’UN GOLÜ

Dakikalar 18’i gösterdiğinde Emenike’nin şutunu Sow tamamlayarak gole çevirdi ama ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. Fenerbahçe baskı kurdu ve 23. dakikada Hasan Ali’nin şutu Onur’un hatasıyla birleşip Sow’un önüne düştü ve Senegalli takımını 1-0 öne geçirdi.

FENERBAHÇE İKİ FARKI ARADI

Moussa Sow’un 29. dakikada çektiği şutu Onur çıkardı. 33’te ise Lens bir şut denemesinde bulundu ama sonuç çıkmadı.

DEVRE SONUNDA TRABZON FIRSATI KAÇIRDI

Trabzonspor maçın başından beri en tehlikeli pozisyonunu 45+2 N’Doye’un şutu ile yakaladı ama Volkan pozisyonda başarılı bir kurtarış yapıp ilk yarının skorunu belirledi.

Trabzonspor ikinci yarıya, sakatlanan Onur yerine Esteban ve Okay – Durica değişiklikleri ile başladı.

TRABZONSPOR EŞİTLİĞİ SAĞLADI

Bordo-Mavililer ikinci devreye etkili başladı. 46. dakikada N’Doye kafa vuruşu ile gole yaklaştı. 54. dakikada ise Bero’nun uzaktan şutu direğe çarpıp gol oldu ve Trabzonspor eşitliği yakaladı.

TRABZONSPOR ETKİSİ DEVAM ETTİ

Golden sonra Trabzonspor’un etkisi devam etti, 57’de Bero kafayla gole yaklaşırken, 59’da Yusuf Yazıcı’nın etkili vuruşunda top auta çıktı. 70’te ise N’Doye’un vuruşunda Volkan gole izin vermedi.

FENERBAHÇE KENDİNE GELDİ AMA GOL ÇIKMADI

Fenerbahçe 73. dakikada ilk önce İsmail’in ortasıyla etkili olmaya çalıştı ama Esteban çıkardı daha sonra Volkan Şen’in ortasında van Persie net bir pozisyon yakaladı ama kafa vuruşu Esteban’da kaldı.

PUANLAR PAYLAŞILDI

Trabzonspor 83'te Pereira ile gole yaklaştı ama Volkan'ın üzerinden geçen top auta çıktı. Fenerbahçe ise 88'de Salih'le iyi geldi ama başarılı bir pas çıkmayınca pozisyon oluşamadı. Karşılşamadan başka gol sesi çıkmadı ve mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

ÜLKER STADI'NDA OBRADOVİC TEZAHÜRATI

Dakikalar 83'ü gösterdiğinde Sarı-Lacivertli tribünler, Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı başantrenörü Obradovic'e tezahürat yaptılar.

Fenerbahçe aldığı 1 puanla 61 puana yükseldi ve 3. sıradaki yerine devam ediyor. Trabzonspor ise 51'e yükselttiği puanıyla 6. sırada yer aldı. Antalyaspor ise ligi 5. bitirmeyi garantiledi ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi bileti umutları tükendi.

Görkem Candan - futboo.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum