Advocaat'tan Aatif bombası

Aatif'in yerine kimi oynatmayı düşündüğü sorulan Hollandalı teknik adam "Dün idmana çıkmaması oynamayacağı anlamına gelmiyor" cevabını verd

Advocaat'tan Aatif bombası
02 Kasım 2016 - 09:00

Aatif'in yerine kimi oynatmayı düşündüğü sorulan Hollandalı teknik adam "Dün idmana çıkmaması oynamayacağı anlamına gelmiyor" cevabını verdi ancak "Aatif listede yok" uyarısı alınca kısa bir şaşkınlık yaşadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, yarın akşam oynanacak Manchester United maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Manchester United'ın çok iyi bir takım olduğunu, dünya yıldızlarını barındırdığını ve Premier Lig'de kötü gitmesinin kendileri için bir avantaj olmadığını belirten Advocaat, sorulan Aatif Chahechouhe sorusuna "İdmana çıkmaması oynamayacağı anlamına gelmez" cevabını verince, tercüman Deniz Sarıtaş'tan "Aatif UEFA listesinde yok" uyarısı aldı..

Kısa süreli bir şaşkınlık geçiren Hollandalı teknik adam tebessüm ederken, daha sonra "Elimizde Alper, Neustadter gibi alternatiflerimiz de var" diyerek konuyu geçiştirdi. 

Basın toplantısının bitmesinin ardından Advocaat'ın bu sözleri Türkiye'nin günedimne oturdu.

Dick Advocaat'ın maçla ilgili diğer açıklamaları şu şekilde: 

"İlk maçta penaltılar bizi yaktı"

Biz sahaya her zaman kazanmak için çıkıyoruz. İlk maçta 30 dakika oyunu kontrol etmeyi başardık. İyi bir taktikle sahadaydık. Bu diziliş değişik olsaydı o amanManchester United gibi yıldızlarla dolu bir takım bize cezayı kesebilirdi. Ancak daha sonra aleyhimize verilen iki penaltı bizi çok zor duruma soktu. 

"United doğru yolu bulacak. Umarım bu, bize karşı olmaz"

Manchester United'ın ligde iyi gitmemesi iki yöne çekilebilir. 0-0 giderken karşımızda hırslı bir takım olacak. Ama onlar hala doğru yapıyı bulmaya çalışıyorlar. Jose Mourinho gibi tecrübeli bir teknik adam başlarında olmasına rağmen hala takımı oturtamadılar ama bir gün mutlaka doğru yolu bulacaklar. Umarım bu bize karşı olmaz. 

"Hata yaprsak, cezayı keserler"

İhtiyacımızın ne olduğunu maç maç göreceğiz. Pazar günü rakibimizin üzerimize gelmek zorunda olduğunu biliyorduk. Volkan Şen de Lens de işlerini tabii ki herkes gibi yapmalı... Volkan kendisini geriye yardım etme konusunda çok geliştirdi. Manchester United gibi bir takıma karşı hata yaparsanız, sizi hemen cezalandırırlar... 

"Mourinho çok başarılı ama sihirbaz değil"

Jose Mourinho çalıştığı her ülkede başarı elde etmiş biri... Aldığı kupalara bakarsanız bunu görürsünüz. Ama o bir sihirbaz değil... Karar vermek zorunda... Kolay değil. Ön taraftar kimi oynatacak?

Rooney mi, Martial mi, yoksa Rashford mu? Zlatan Ibrahimovic de gollerine başlayacaktır. Son maçlarını izlediyseniz çok ciddi pozisyonlar harcadılar. İnanılmaz biçimde birçok gol kaçırdılar. Ama pozisyona girmeyi de başarıyorlar... Bunu yapamasalar o zaman başarısızlıktan bahsedebilirdik. 

"Aatif Chahechouhe'nun yerine alternatifimiz var"

Aatif'in yerine birçok seçeneğimiz var. Alper var, Roman var, İsmail de seçeneklerden biri. Çok fazla değişikliğe de gerek yok. Kendi sahamızda iyi oynayarak, iyi bir galibiyet almalıyız. (Advocaat, Aatif'in UEFA listesinde olmadığını duyunca bu sorunun cevabını kısa tuttu)

"3 gün sonra da önemli maçımız var"

Ben bir fizik profesörü değilim. Onun için bu anlamda takımın durumunu değerlendiremem. 3 günde bir maç yaparken bazı oyuncularımız istediklerini sahaya yansıtamadılar. 3 gün sonra da önemli bir maçımız var. Orada da iyi sonuç almamız gerek. 

"Taraftarımıza ihtiyacımız var"

Manchester United gibi bir takımla oynayacaksınız... Onlar böyle kalabalıklar önünde oynamaya alışıklar ama burada çıkarılabilecek sesler United'ı daha zor duruma düşürebilir. Tabii ki taraftara da neler yapacağımızı bizim göstermemiz lazım. Taraftarımızı bizim itmemiz lazım. 

: Fanatik