Afrika Kupası erteleniyor mu?

Afrika futbolunun en büyük organizasyonu Afrika Uluslar Kupası, bu yıl Covid-19 nedeniyle ertelenme riskiyle karşı karşıya...

Afrika Kupası erteleniyor mu?
15 Aralık 2021 - 13:05
Afrika Uluslar Kupası'na çok az bir süre kalmışken çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 9 Ocak 20222 - 6 Şubat 2022 tarihleri arasında Kamerun'da düzenlenmesi beklenenen turnuva, artan koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenebilir.

Spor yazarı David Lynch, CAF'ın Afrika Uluslar Kupası'nı ertelemek için duyuru yapma hazırlığında olduğunu ve bu erteleme sebebiyle de ev sahibi Kamerun'a tazminat verileceğini açıkladı. 

''Futbolcuların sağlığı için en iyi yol...''

Omicron varyantı nedeniyle artan koronavirüs vakaları dolayısıyla Afrika Uluslar Kupası'nın geleceği tehlikeye girerken Avrupa takımlarının da FIFA'ya endişeleri hakkında mektuplar yazdığı belirtildi. Takımların, futbolcuların sağlığı için turnuvayı ertelemenin en iyi yol olduğu yönünde FIFA'ya taleplerinin olduğu iddia ediliyor.

Ertelenirse ikinci kez olacak!

Afrika Uluslar Kupası, ertelenmesi halinde ilk kez ertelenmeyecek. Normalde 2021 yılında yapılması planlanan turnuva, yine koronavirüs vakaları nedeniyle 2022 yılına ertelenmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum