Ajax'ın galibiyeti şampiyonluğa yetmedi

Erediviese’nin 34

Ajax'ın galibiyeti şampiyonluğa yetmedi
14 Mayıs 2017 - 17:28

Erediviese’nin 34. haftasında şampiyonluk maçında Willem’i Kasper Dolberg, Davinson Sanchez ve Davy Klasasen’in golleriyle 3-1 yenen Ajax, lider Feyenoord'un da kazanmasıyla ligi ikinci sırada tamamladı. 

GERGİN BAŞLANGIÇ

Şampiyonluk için Feyenoord ile çekişen Ajax, Willem deplasmanında maça gergin başladı. İlk dakikalarda biraz da şampiyonluk gerginliği ile istediği hakimiyeti yakalayamayan Amsterdam ekibi, topla oynama üstünlüğü de kazanamadı.

DOLBERG RAHATLATTI

Ancak ilk yarının 30. dakikasından itibaren üstünlüğü alan Ajax, 38.dakikada Kluivert’in Dolberg’e asist yapmasıyla bulunan golle sevindi. İlk yarıda başka gol olmazken, taraflar soyunma odasına 1-0’lık skorla gittiler.

AJAX KAZANMASINI BİLDİ

İkinci yarıya da Feyenoord’tan gelen can sıkıcı haberlerin etkisinde başlayan başkent ekibi, 48.dakikada Davinson Sanchez ile farkı 2’ye çıkardı. Bu dakikadan sonra maçı koparan deplasman tarafı, Willem karşısında oyun üstünlüğünü rahatlıkla kabul ettirdi. 66’da kaptan Davy Klaassen skoru Ajax lehine 3-0’a getirdi. Willem’in tek golünü ise 82’de Jari Schurmann kaydetti. Maçta başka gol olmadı.

ŞAMPİYON FEYENOORD

Bu galibiyete rağmen, Feyenoord’un Heracles’i mağlup etmesiyle ligde 2. olan Ajax 81 puana ulaşırken, 36 puanda kalan Willem, play out oynamayı 2 puan farkla kurtararak 13. sırada kaldı.

Arda İlçöl - futboo.com dış haberler