Alanya'da gözler bu ikilinin üstünde

Süper Lig'de oynanacak kritik Alanyaspor - Trabzonspor maçı öncesi iki takımdan da kilit rol oynayabilecek futbolcuların kim olabileceğine bakıyoruz.

Alanya'da gözler bu ikilinin üstünde
22 Haziran 2020 - 08:57 - Güncelleme: 22 Haziran 2020 - 11:11

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen iki takım, kupa finalinden önce kozlarını ligde paylaşıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor mutlak kazanması gereken bir maça çıkarken Avrupa kupalarına katılmak isteyen Alanyaspor'un da hedefi galibiyet, en azından kaybetmemek...

Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme'nin sakatlığı nedeniyle oynayamayacak olması büyük eksiklik. Jose Sosa'nın da durumu belirsiz. Sörloth, tabii ki bu takımın en büyük gol silahı ancak bu maçta kilit rol oynaması muhtemel futbolcuyu Caleb Ekuban olarak belirledik. Alanyaspor'da ise bu sezon birçok kez olduğu gibi maçın kaderini değiştiren isim Papiss Cisse olabilir...


Nwakaeme'nin yokluğunda Ekuban'ın görevi

Son haftaların formda ismi Ekuban, Fenerbahçe ile oynanan kupa maçında sahanın en iyisiydi. Kanat, forvet arkası, forvet nerede görev verilirse orada oynuyor. Hem hızı hem de gücü ile bu sezonun en dikkat çeken isimlerinden birisi oldu. Nwakaeme'nin yokluğunda ona daha çok iş düşecektir. Alanyaspor, doğal olarak Sörloth'a yoğunlaşabilir, bu da Ekuban'ın daha boşa çıkması anlamına geliyor. Trabzonspor'u atağa çıkartacak ve ileride top tutacak ismin Ekuban olmasını bekliyoruz. 


Papiss Cisse rekora koşuyor!

Aytemiz Alanyaspor'da ise tüm gözler bir kez daha Papiss Cisse'de olacak. Tecrübeli golcü, Antalyaspor ile oynanan kupa maçında hat-trick yaparak ne kadar formda olduğunu gösterdi. Bu sezon tüm kulvarda 20 gole ulaşan Cisse, 3 gol bulması halinde en çok gol attığı sezon rekorunu kırmış olacak. Bu rekoru bu sezon kırması sürpriz olmayacaktır. Trabzonspor hücum olarak çok güçlü bir takım ama ara sıra savunmada zaaflar verebiliyor. Ligin en çok şut çeken ve pozisyona giren futbolcularının başında gelen Cisse, bu maçta da Alanyaspor adına kilit rol oynayabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum