Alex sonrası ilk kez doğru isim bulundu

Yağız Sabuncuoğlu Fenerbahçe'nin yeni Brezilyalı'sı Giuliano'yu analiz etti.

Alex sonrası ilk kez doğru isim bulundu
11 Ağustos 2017 - 16:21 - Güncelleme: 11 Ağustos 2017 - 16:23

OFANSİF ORTA SAHA ALACAKSAN; ADRES 'GÜNEY AMERİKA' OLMALI

Uzun süredir Hatem Ben Arfa transferini bitirmek için uğraşan ve rutin olarak günde 1 kez Fransız yıldızla anlaşan Fenerbahçe'de 3 gün içinde gündeme gelip çok hızlı bir biçimde takıma katılan Giuliano de Paula, belki de bu sezonun en nokta atışı transferlerinden biri oldu. Futbol görüşüme göre; Ofansif orta saha alacaksan ilk rotan; Güney Amerika olmalı diye düşünenlerdenim. Bu yüzden Giuliano transferi Fenerbahçe adına çok doğru bir transfer oldu. Peki, Neden? Beni bu düşünceye neler sevk ediyor, biraz da onları konuşalım.

RUSYA'DA MUHTEŞEM BİR SEZON GEÇİRDİ AMA...

Sondan başlayalım yani işin 'Ama' tarafına gelelim. Zenit'te geçen sene çok iyi bir sezon geçiren ama teknik direktör değişikliği sonrasında gelen Driussi transferiyle kızağa çekilen Giuliano, bu sezon birçok oyuncunun da hayali olan 'Dünya Kupası'nda forma giymek adına takımdan ayrılmak istedi ve bu talebi de Mancini de oyuncuyu istemeyince olumlu olarak karşılandı ve yolu buralara kadar düştü. Rusya Ligi ile Türkiye Ligi kıyası performans verileri konuşuldukça, illa yüksek sesle dile getirilecektir ama Giuliano'nun geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'ne oynadığı 8 maçta 8 gol 6 asistlik performansıyla damga vurması, onun ne denli kaliteli bir isim olduğunu ve bu kıyaslamaların dışında tutulması gerektiğini gösteriyor. 

ALEX SONRASI FENERBAHÇE'DE İLK KEZ DOĞRU İSİM BULUNDU

Aslında hem Güney Amerika hem de Avrupa futbol piyasası için adı yeni duyulan bir isim değil. Potansiyeliyle belki çok daha üst seviyelerde futbol oynayabilirdi ama kariyeri bu potansiyele rağmen bu ölçüde şekillendi. 3. bölgede versatil bir oyuncu Giuliano. Kariyeri boyunca en çok '10' numara bölgesinde oynasa da özellikleri ile 8 numaranın ileriye dönük kısmında da yer alabilecek bir isim. Dnipro ve Gremio kariyerlerinde de sıkça onu sağ kanatta da gördüğümüz zamanlar oldu. Ofansif orta sahada olması gereken bence en temel özellik; skora katkı yapması. Bu özellikle hem dolaylı hem de direkt olarak Giuliano'da var. İnanılmaz bir pasör mü? Belki değil ama oynadığı takımlarda sistemlere çabuk uyum sağlayabilen ve skora katkı özelliğiyle fark yaratan bir isim olacak. Aykut Kocaman'ın düzenine oturduğu takdirde sezonu Asist kralı olarak tamamlaması sürpriz olmaz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum