Alexander Sörloth Türkiye'ye döner mi?

RB Leipzig'de beklenenin altında bir sezon geçiren Alexander Sörloth için Türkiye iddiaları basında yer almaya devam ediyor. Peki Sörloth Türkiye'ye döner mi?

Alexander Sörloth Türkiye'ye döner mi?
02 Haziran 2021 - 13:37
FUTBOO | Trabzonspor'da geçirdiği başarılı dönemin ardından 2020/21 sezonunun başında RB Leipzig'in yolunu tutan Alexander Sörloth için Türkiye dedikoduları dolanmaya devam ediyor.

Trabzonspor taraftarı Alexander Sörloth'u bir kez daha bordo-mavili ekibin formasıyla görmek isterken, Norveçli golcü için Fenerbahçe'nin de devrede olduğu biliniyor. Peki Sörloth Türkiye'ye döner mi?

RB Leipzig'de henüz kendini gösteremedi

Sezon başında RB Leipzig'in 20 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Sörloth, Almanya'da henüz Trabzonspor'da sergiledii performansın yarısını bile gösteremedi. Bundesliga'da bu sezon çıktığı 29 karşılaşmada sadece 5 gol atabilen Norveçli yıldızın bir dönem takımdan ayrılacağı da konuşuluyordu. Ancak RB Leipzig'in o dönemki teknik direktörü Nagelsmann, Sörloth için hep olumlu konuştu ve Norveçli ismin zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sezonun ikinci yarısında biraz daha iyi olsa da beklentilerin çok altında kalan Sörloth'u RB Leipzig kolay kolay bırakmayacaktır. İstikrara ve zamana çok önem veren RB Leipzig,bu tip oyuncularla bugün olduğu noktaya geldi. Nagelsmann'ın Bayern'e gitmesine rağmen bu yapının yeni teknik direktör Jesse Marsch döneminde de devam etmesi bekleniyor.

Kolay kolay vazgeçmeyecekler

Norveçli yıldızı RB Leipzig'den transfer etmek pek kolay görünmüyor. Kiralık ihtimali oldukça düşük, bonservisli bir satışta ise RB Leipzig'in yüksek bedeller isteyeceği kesin. 

Henüz transfer yapmayan RB Leipzig'in, Sörloth'tan vazgeçmesi için tek ihtimal yeni bir forvet transfer olarak görünüyor. Eğer Alman ekibi yeni bir santrafor transfer ederse, o zaman Sörloth için kiralık ihtimali de doğabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum