Ali Koç canlı yayında her şeyi açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de yayınlanan Gündem Özel programında TFF, Nİhat Özdemir, transferler gibi birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç canlı yayında her şeyi açıkladı
15 Haziran 2020 - 21:20

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında çok önemli açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Nihat Özdemir ile son dönemde Fenerbahçe Kulübü arasındaki gerilimi değerlendirirken, transferden, 3 Temmuz'a, sakatlanan Max Kruse'ye kadar birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, Galatasaray file bekçisi Muslera'ya da geçmiş olsun dileklerini iletirken, Max Kruse'nin ameliyat olduğunu dile getirdi.

İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Gündem Özel programındaki açıklamaları;

''Max Kruse ameliyat oldu''

Öncelikle bugün Max Kruse hiç beklenmedik şekilde saat 7'de ameliyata alındı. Apandisit ameliyatı oldu. Beni de şaşırttı, toplantıdayken haber geldi. Acil şifalar diliyorum. Muslera talihsiz olarak ağır bir sakatlık geçirdi. Kendisine ve Galatasaray camiasına büyük geçmiş olsun diliyorum. O da bizim Alex gibi, herkesin sevdiği, saygı duyduğu bir isim.

''Fenerbahçe'nin kırmızı çizgisi 3 Temmuz kumpasıdır''

3 Temmuz kumpası bizim için hafif bir konu değildir. Bu olayı çok insan takip ediyor ama bazı insanlar da parça parça görüyor. Bütünsel bakış açısından uzak olursan, bu olayın ne kadar vahim olduğunu, hatta skandal olduğunu görebilmek güç. 'Fenerbahçe'nin kırmızı çizgisi 3 Temmuz kumpasıdır' diyen kişi, 17 yıl Fenerbahçe'ye hizmet etmiş biri... Zamanlaması son derece manidar.

3 Temmuz'u bilen bilir. 9 sene geçmiş. Bugün 14-15-16 yaşındaki çocuklar, gençler tam anlamayabilirler. Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimizin özgürlükleri çalındı. Sportif ve maddi açıdan rakiplerimizin fersah fersah önündeydik. Çok da iyi takımdık. 5'te 5 yapmıştık. Sonra da maddi manevi her acıyı yaşadık. Bunu yaşayanlar bilir. Bu kahpe örgütün en güçlü dönemde, onlar bize saldırdı ve biz 7'den 70'e bir adım geri atmadık. Ve onlara karşı mücadelenin fitilinin ateşlenmesini biz başlattık. Bunu Cumhurbaşkanımız bile söyledi.

''Fransa'da da, İngiltere'de de oldu diyor''

Dikkat ederseniz, Nihat Özdemir orada ne diyor, 'Fransa'da da İngiltere'de de oldu' diyor... Medya işin bu yanını görmedi. Net şekilde söylüyor. 'orda oldu, burda oldu, Türkiye'de de oldu' diyor. Bir kere o sezon etik kurulu ve federasyon tarafından tescil edildi. Biz Fenerbahçe'nin kırmızı çizgisini Nihat beyin ne demek istediğine göre mi ayarlayacağız? Enteresan bir durum çıkıyor burada. Bazı cümleleri çıkardığınız zaman, röportaj bağlamından kopuyor. Bu hafife alınacak bir konu değil. Bu kadar gazeteye rağmen sadece bir gazetede tamamının olması da ilginç.

Bir gün sonra ise Nihat Özdemir TFF'nin sitesinden çok kötü yazılmış bir açıklama yapıldı. Bu konu zaten Fenerbahçe ve federasyon arasında bir konu da değil. Herhalde sinirle öfkeyle yapıldı... Çaresizlik, beceriksizlik var bu açıklamada. Üzücü... 'Fenerbahçe Kulübü'nün amacından saptırılarak anlaşılması rezalettir' diyor. Sanki bunu biz bir tek böyle anlamışız gibi algılamışız... Ki herkes aynı şeyleri anladı. Dijital dünyadaki tepkilerden bunu net şekilde gördük.

''TFF, UEFA, Etik Kurulu... Hepsi tescillemiş''

Tüm tartışmalara son vermek adına, camiamızı rahatlatmak adına, tüm yanlış anlaşılmalara son vermek adına ben de sodum, '2010/2011 sezonu şampiyonu kimdir?' dedim. Çok basit bir soru. Çok net bir cevabı var. TFF, UEFA, Etik Kurulu... Hepsi tescillemiş... Başka mercii de yok. Bugün başında olduğunuz kurumun o gün verdiği kararları red mi ediyorsunuz? Ancak bunu düzeltme fırsatı kullanılmadı. Hatta gerilimi artırdı. Bizi hayretlere düşürdü!

''Fenerbahçe'yi kimseye harcatmayız''

Bu konu zaten 2 kişinin telefonla konuşup halledeceği bir konu değil ama düzeltmek de 2 dakikalık iş. Bu taraftar bu kulübü ayakta tuttu. Ne çektiyse de 3 Temmuz kumpas sürecinde çekti. Çıkıp açık açık sorulan soruya cevap verse konu kapanırdı. Selim abi de (Soydan) 'Nihat beyi harcamayın' demiş. Selim abi sen de iyi bilirsin ki biz kimseyi harcamayız ama Fenerbahçe'yi de harcatmayız!

''Sadece bize izin verilmedi''

Nihat bey ceketini çıkarmış ama herhalde bir daha giymemek üzere çıkarmış. Evet, bir sıkıntı var. Hakem atamaları, harcama limitleriyle ilgili yaşadıklarımız... Süper Lig'de ne takımlar var mali açıdan sıkıntısı olan ve sadece Fenerbahçe'ye transfer yapma izni verilmedi. Bunu bana açıklasınlar. 18 takımın 17'si yapabilir ama Fenerbahçe yapamazmış. Hakem hatalarını geçtim, Zorlu'ymuş falan bunları geçtim. Haftalarca öyle bir algı yaratıldı ki sanki biz Fenerbahçe olarak bir talepte bulunmuşuz gibi algı yaratıldı.

''Transfer planlarımızı açıklayacağız''

Enteresan transfer hamlelerimiz var. Geldiğimiz noktada aklımıza yatan hoca profili, ne yazık ki sezon sonunda gelebiliyor. Fenerbahçelilerin içi rahat olsun. Gerek Marco'nun dönmesi, Emre'nin yeni pozisyonu, Tahir hoca... Yeni bir planlamamız var. Bunları açıklayacağız. Hoca konusu çok gündeme geldi, çok tenkit edenler oldu. Görüşmeler yaptık, 1 hocayı çok arzuladık, kimyamız uydu, iyi inceledi takımı ama EURO 2020'nin ertelenmesi sebebiyle görüşmeleri sonlandırdık. Neredeyse anlaşmak üzereydik.


YORUMLAR

  • 0 Yorum