Ali Koç döneminde Fenerbahçe

Fenerbahçe'de Ali Koç döneminde 3. sezon sona erdi. Peki sarı lacivertli takımda Ali Koç ile geçen 3 senede neler yaşandı?

Ali Koç döneminde Fenerbahçe
21 Mayıs 2021 - 12:24 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 12:24
FUTBOO | Fenerbahçe, Ali Koç ile bu sezona mutlak şampiyonluk parolası ile girmişti. Zira ilk 2 sene oldukça başarısızdı. Sezon başında transfer şampiyonu açık ara Fenerbahçe olmuştu. Yapılan transferlerin kalitesi ortadaydı. Oldukça geniş bir kadro oluşturulmuştu. Ancak sezon sonu Fenerbahçe, kendisini 3. sırada buldu. Fenerbahçe için şampiyonluk bu sene de gelmedi. Biz de Ali Koç ile geçen 3 sezona bakalım dedik.

Aziz Yıldırım sonrası göreve geçen Ali Koç, Fenerbahçe taraftarlarını oldukça heyecanlandıran bir başkandı. Hala öyle. Daha ilk senesinde heyecan verici hamleler yapmaya başlamıştı. Teknik direktör Cocu, sportif direktör Comolli, dünyaca tanınmış Slimani ve Ayew gibi transferler... Ancak Fenerbahçe, o sezon Ali Koç yönetiminde tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşamıştı. Sezonun ilk yarısını küme düşme hattı içinde tamamlayan Fenerbahçe, son haftalardaki çıkışı ile sezonu 6. sırada bitirebilmişti.

Önce 6, sonra 7.lik

İlk sezonun yarısında Ersun Yanal göreve gelmiş, Fenerbahçe yeni sezona da Ersun Yanal ile devam etmişti. Sarı lacivertli takım transferde yine ses getiren hamleler yapmıştı. Vedat Muriqi, Garry Rodrigues, Max Kruse, Luiz Gustavo gibi futbolcular kadroya eklenmişti. Sezona da fena başlanmamıştı aslında. Ancak ardından gelen düşüş durdurulamamıştı. Ersun Yanal da çare olamayınca görevden alınmıştı. Yerine de uzun bir süre geçen kişi olmamıştı. Sezon da geçici teknik direktör Tahir Karapınar ile tamamlandı. Fenerbahçe taraftarlarının yine unutmak istediği bir sezondu ve sarı lacivertli takım sezonu anca 7. sırada bitirebilmişti.

Transferler tamam ama ya başarı?

Ve bu sezon... Fenerbahçe, transferde adeta gövde gösterisi yaptı. 20'ye yakın yeni futbolcu, yeni teknik direktör Erol Bulut, sportif direktör Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe, sezon başında bir numaralı şampiyonluk favorisi olarak gösteriliyordu. Ancak başarı yine gelmedi... Erol Bulut da olmayınca Emre Belözoğlu, sportif direktörlükten teknik direktörlüğe yatay geçiş yaptı. Fenerbahçe, bu hamleyle biraz toparlansa da Sivasspor'a yenilince şampiyonluğa havlu attı. 
 
Ali Koç dönemindeki teknik direktörler
  • Phillip Cocu
  • Erwin Koeman
  • Ersun Yanal
  • Tahir Karapınar
  • Erol Bulut
  • Emre Belözoğlu


Kadıköy serileri sona erdi

Fenerbahçe, kupa olmadan geçen bu 3 yılda ayrıca Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de maç kaybetmeme serilerini de sonlandırmış oldu. Hatta Galatasaray'a karşı iç sahada üst üste 2 yenilgi aldı. Beşiktaş'a 4-3 yenildi. Fenerbahçe bu sene Kadıköy'de tam 7 maç kaybetti. Bu, çok ama çok ciddi bir sayı. Aslında Ali Koç'un Fenerbahçe'deki derbi karnesine baktığımızda sadece 1 galibiyet görüyoruz. 

52 transfer, 6 farklı teknik direktör

Ali Koç'un Fenerbahçe'de geçen 3 sezonunda tam 52 transfer yapıldı. 6 farklı teknik direktör ile çalışıldı. Henüz bir kupa alınamaması taraftarlarda hayal kırıklığı yaratmış durumda. Fenerbahçe 7 yıldır şampiyonluktan uzak ve taraftarlar artık şampiyonluk istiyor. 

Fenerbahçe, Ali Koç'un başkanlığında toplam 108 lig maçına çıkarken 51 galibiyet aldı, 29 kez kaybetti, 28 kez de berabere kaldı. En iyi lig sıralaması ise 3.lük oldu.

Ali Koç'un kredisi elbette çok fazla ama seneye şampiyonluk gelmezse bu krediyi tekrar konuşmanın zamanı gelmiş olabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum