Ali Koç görevi bırakıyor mu?

Beşiktaş derbisi sonrasında taraftarların istifa çağrısında bulunduğu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlık süresinin dolmasına 1 yıl olmasına rağmen kongreye gitmeyi düşünüyor.

Ali Koç görevi bırakıyor mu?
05 Nisan 2023 - 10:04
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'dan memnun olmayan camia Ali Koç'u 'kurtuluş umudu' olarak görüyordu. 3 Haziran 2018'deki seçimlerde Koç, büyük bir farkla Aziz Yıldırım'ı geride bırakarak başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak Ali Koç başkanlığında işler pek de yolunda gitmedi. 5 yıllık dönemde sarı-lacivertliler ana branş olan futbolda henüz bir kupa kazanamadılar. Başarı gelmediği gibi Fenerbahçelilerin uzun yıllardır övündüğü Kadıköy'deki yenilmezlik serileri de bir bir sona erdi.

Tepki giderek büyüyor

Sarı-lacivertli camia için bardağı taşıran son damla Beşiktaş karşılaşmasında yaşandı. 10 kişi kalan ezeli rakibinden 4 gol yiyen Fenerbahçe'de camia ayaklandı. Tribünlerden başlayan "Ali Koç istifa, yönetim istifa" tezahüratları sosyal medya da devam etti. Kulüp üyeleri de bir dönem büyük destek verdikleri Koç'a olan güvenlerinde kayıp yaşadılar. Şimdi yönetimin üzerinde ciddi bir istifa baskısı var. Üyeler, başkan Ali Koç'un bir an önce olağanüstü kongre kararı almasını bekliyorlar.

1 yıllık süreyi beklemeyecek

Başkan Ali Koç'un camianın kongre isteğini değerlendiriyor. Yönetimiyle önceki gün bir toplantı gerçekleştiren başkan Koç'un kongre kararı almaya sıcak baktığı belirtildi. Koç'un başkanlık süresi normalde 1 yıl sonra doluyor.

Yeniden aday olmayı düşünüyor

Sarı lacivertli kulübün sandığa gitmesi durumunda merak edilen konulardan biri de yeni çıkacak başkan adayları. Mehmet Ali Aydınlar, Sadettin Saran gibi önemli isimlerin adı şimdiden anılmaya başlandı. Mevcut başkan Ali Koç'un da yönetimini güçlendirerek olası seçimlere katılması bekleniyor.

Maç günü istifadan dönmüştü

Fenerbahçe kulisleri bugünlerde bir hayli hareketli. Başkan Ali Koç, Beşiktaş maçındaki istifa tezahüratları üzerine koltuğunu bırakma kararı almıştı. Ancak Divan Kurulu Üyeleri ve camianın önde gelenleri acil bir karar vermemesi yönündeki telkinleriyle onu vazgeçirmişti.

(Sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum