Ali Koç'tan gündeme dair önemli açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Tahkim'e yaptığımız açıklama Fenerbahçe'nin harcama limitlerini arttırmak ile ilgili değildi. Takım harcama limitlerinin hesaplanma yöntemine itiraz ettik" dedi. Koç, "Zorlu görüşmesi"yle ilgili de konuştu.

Ali Koç'tan gündeme dair önemli açıklamalar
12 Ocak 2020 - 17:26 - Güncelleme: 12 Ocak 2020 - 17:34

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

TFF'nin harcama limitlerine ilişkin kararını değerlendiren Ali Koç, "Tahkim Kararı ve Fenerbahçe'nin harcama limitlerine dair yaptığı başvuru, bazı medya kuruluşlarında çok başka şekillerde ele alınıyor. Bu konulara açıklık getirmek istiyoruz. Bir kez daha görüyoruz ki Tahkim'in aldığı kararlar ve bunun bazı medyalarda ele alınış şekli gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim için kritik bir konu bu limit konusu. Başvuru yaptık. Tahkim reddetti. Onlara saygı duyuyorum bu konud" dedi.

Koç'un açıklamalarının satır başları şöyle;

"Bu Trabzonspor için kurgulanmış bir model"

- Sistemi başından doğru kurgulamak varken niçin şimdilik böyle gitsin diye düşünülüyor. Bütün rakiplerimize göre en fazla borç yükü olan kulüp biziz. Yapılandırma imzalayan kulüpler ne derece memnun? Bu 5 yıllık süreç en fazla Trabzonspor'a yarıyor.  Harcama limitleri konusunda mennun olan sadece 1 kulüp var. Bu Trabzonspor için kurgulanmış bir model. Çünkü en çok onların işine yarıyor. Zorunlu olarak diğer kulüplere de uygulanıyor. İmzalayın şimdi, sonra yolda düzeltirsiniz, diyorlar. Bu bize uygun değil, Biz yapamayacağımız yükümlülükleri üstlenmek istemiyoruz.

"Transfer dönemi bittikten sonra limitler açıklandı. TFF basından etkileniyor..."

- Fenerbahçe ile ilgili TFF içerisinden haber sızdırılıyor. Bizim limitleri 30'dan 40'a çıkarılması gibi talebimiz olmadı. Biz TFF ile o dönem toplantı bile yapmamıştık. TFF basında çıkan haberlerden etkileniyor. Hayretle izliyorum. Bize telkinde bulunan külüpler var. Haklı argümanlar var. Transfer dönemi bittikten sonra rakamlar açıklandı. Yüzde 13 yayıncı kuruluş gelirlerinde düşüş oldu. Ne oldu, ne bitti. Telefonlar mı geldi? Sayın Fikret Orman kulüpler birliği başkanıyken bu taslaklar üzerine çalışılırken bu rakamlar yüzde 50'nin altında olmasın diyen bir çok kulübü başkanı vardı. Şimdi neden yüzde 40 mevzusu tartışılıyor anlamıyorum. Bu konunun sekteye uğrayacağını başından beri söylüyoruz.

"Beşiktaş'ın talebini destekliyoruz"

- Taraftarlarımız limit ve yapılandırma konusunda tepki göstermekte haklı. Meşru bir talebimiz var. Daha önce kabul edildi. Bankalar Birliği ile yapılandırma yapmadık ama 2 ayrı banka ile yapılandırma yaptık ve bunun başvurusunu yaptık. Beşiktaş'ın faizlerle ilgili bir talebi var. Biz ve bir kulüp daha destekliyoruz diye yazı yazdık. Bir rakibin ihtiyacı varsa, ben de desteklemeliyim.

"Cengiz, Fenerbahçe'ye yönelik açıklamalarıyla futbola zarar veriyor"

- Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz zaman zaman Fenerbahçe'nin adını ağzına almadan atış yapıyor. Cengiz, Fenerbahçe'ye yönelik açıklamalarıyla futbola zarar veriyor. "Maç oynanırken kurallar değişir mi" diyor. 2011'deki play-off'u örnek veriyor ama o zaman kural değişmişti. Umarım yanlış bilgilendirilmiştir. Şeffaflıktan bahsediyor ama biz de her şeyi KAP'a bildiriyoruz. Size bir dosya dağıtacağım şeffaf mı değil mi siz karar verin! Şeffaf değil denen Fenerbahçe 2.6 milyon Euro menajerlik ücreti ödemiş. Bütün Süper Lig ise 4.4 milyon Euro. Fenerbahçe Kulübü açık ara en yüksek menajerlik ödemesi yapmış. En az menajerlik ödemesini Galatasaray yapmış. 10 bin Euro... Bir sürü oyuncu alınmış. Ama topu topu 10 bin Euro menajerlik ücreti ödemiş. Balıkesirspor bile 7 bin 500 Euro ödemiş. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

"Trabzonspor'un kendi içindeki karmaşa Fenerbahçe'ye bağlandı"

- (Trabzonspor'da Ünal Karaman ile yolların ayrılması) Trabzonspor'un kendi içindeki karmaşa Fenerbahçe'ye bağlandı.

Comolli şimdi niye açıklama yaptı?

- Comolli'nin açıklaması bana sorarsanız yanlış. Comolli ile devam ediyoruz. Ama yaptığı açıklama yanlış. Sosyal medya diye bir gerçek var. Ben özgür ifadeye inanan insanım. Normalde Twitter'ın olur arada atarsın. Bu kadar transfer yapmışız tweet atmamışsın da, buraya mı kaldın? Şimdi niçin açıklama yaptı?

"O toplantıyı keşke Zorlu'da değil de Divan'da yapsakdık"

- (TFF Başkanı ve MHK Başkanı'ıyla Zorlu Center'da yapılan görüşme) O toplantıyı keşke Zorlu'da değil de Divan'da yapsaydık. Divan'ın reklamı olurdu. Ahmet Zorlu'dan komisyon isteyeceğim, bedavadan reklamını yaptık. 12. haftaya kadar 6 maç kazanmışız, 6 maçın hakemi de atanmamış. Puan kaybettiğimiz 6 maçın hakemi de atanmış. Kayserispor maçındaki hatalar çok tartışıldı, o hakem de atandı. 3 maç vardı tartışılan, o iki maçın hakemi atanmadı. Zorlu'da sadece hakem atamalarını konuştuk, çıkarken de bize 30'dan 40'a çıkacağı söylendi. 1-2 gün sonra çıktı. Zekeriya bey, atamaları nasıl yaptığını anlattı. Bir mantıkla yapılıyor. Gözlemci puan veriyor, bir rakamın altındaysa atanmıyor.

"Hocamız sol bek istiyor"

2-3 hafta var daha. Bir an önce bu kararın olumlu çıkmasını bekliyoruz. Hocamız sol bek istiyor. Alabileceğimiz sol beklerde var. En kısa zamanda bizim haklı başvurumuz da istenilen sonuç çıkmazsa o zaman daha radikal kararlar alacağız.

"Fenerbahçe'nin mücadelesine saygı duyulmalı"

FETÖ işi 17-25 Aralık'ta değil 3 Temmuz'da başlamıştır. Orada pek yapmıştır. O yüzden vatanını seven herkes Fenerbahçe'nin bu mücadelesine saygı duymalıdır. Bir maç kazanmaktan, futboldan çok daha önemlidir bu. Biz bu örgüte karşı en kuvvetli döneminde top yekun üstümüze gelmişken bunlarla mücadele ettik. Türkiye'de FETÖ karşıya mücadelenin fitilini biz ateşledik.

"Hocamız orada duygu patlaması yaşamıştır"

- (Ersun Yanal hakkındaki istifa iddiları) Hocamız iyi bir insan, duygusal bir insan. Hocamız orada duygu patlaması yaşamıştır. Hocamızın istifa ettiği yok, 1 hafta konuşuluyor. Başka bir takımın hocası istifa ediyor, 3. gün konuşuluyor. Sosyal medyayla çok yatıp kalkmamak lazım. O ne dedi, bu ne dedi...

Kaynak: TRT SPOR

YORUMLAR

  • 0 Yorum