Ali Koç'tan kritik açıklamalar

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Vitor Pereira'ya güvendiklerini ve arkalarında olduklarını söyledi.

Ali Koç'tan kritik açıklamalar
11 Kasım 2021 - 16:40
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktör Vitor Pereira, Mesut Özil, taraftarların eleştirileri ve şampiyonluk şansı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'un yaptığı açıklamalar şu şekilde;

2 sezon önceki durumdan farklı olarak, sezonun henüz çok başındayız, kaybedilmiş bir şey yok. Biz ümidimizi kaybetmedik. Camiamiz da kaybetmesin. Unutmayın ki Fenerbahçe'nin son şampiyonlukları çok zor şartlarda, taraftarın desteğiyle gelmiştir.''

Vitor Pereira ile devam edilecek mi?

Vitor Pereira, anons edildiği günden beri hedef tahtasında. Pereira'nın, para için gelmediğini net bir şekilde ifade edelim. Buraya yarım kalan hikayeyi bitirmeye geldi. Gençlere önem vermesi, kimyanın uyuşması sebebiyle getirdik ve doğru yaptığımızı düşünüyorum. Galatasaray maçının sonucu Pereira ile ilgili düşüncelerimizi değiştirmeyecek. Tazminat veremiyorlar o yüzden göndermiyorlar denecek. Hoca, 10 yıllık birikim sağlamış, buraya neden geldiği belli. Hocamıza da takıma da kendimize de inanıyoruz.

Şampiyonluk şansı nedir?

Oynadığımız oyun sistemi, tüm formasyonlar arasında en zoru. Herkesin makine gibi çalışması gerekiyor. Hocamızın arkasından iş çevirmiyoruz. Gazetelerde yazanların hepsi hurafe. Biz hocamızdan memnunuz. 10 puanlık fark çok gibi görünüyor ama sadece bir takım arayı açtı. Ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimizle hemen hemen aynı sıralardayız.

Mesut Özil ile ilgili sorun var mı?

Mesut Özil ile ilgili sezon başından beri Van Persie olayı yaratıldı. Mesut, daha çok oynamak istiyor. Aldığı süreler zamanla arttı. Mesut'un neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz. Mesut'un artık işine odaklanması lazım. Ticari işlerini bırakıp nasıl Fenerbahçe'ye daha fazla katkı veririm, buna odaklanması gerekiyor. Hocamız da Mesut'tan daha fazla nasıl yararlanılır, bunu çözmeli. Basında yaratıldığı kadar büyük bir sorun yok. Mesut oynamak istiyor, oynayamadığı için mutsuz.

Taraftarlara mesaj

Herkesin görüşüne saygılıyım, istifa konusunda aynı görüşe sahip değilim. Yönetimdeki arkadaşlarım da değiller. Konuşulanlar var, bilinip konuşulmayanlar var. Bilin ki rakiplerimiz 1 efor sarf ediyorsa Fenerbahçe'nin en az 5 efor sarf etmesi gerekiyor. Fenerbahçe'nin ayrılan bir sporucusu, yorumcu olunca Fenerbahçe için daha çok eleştiri yapıp adil görünmek istiyorsa neden diğer takım yorumcuları aynısını yapmıyor, bir sorun kendinize.

Yönetim eleştirilerine cevap

Taraftarların, endişelerini ifade etmelerini gayet net bir şekilde anlıyorum. Ama çözüm bu değil. Taraftar hancıdır, gerisi yolcudur. Gönülden ve samimi her türlü eleştiriye saygımız sonsuzdur. Birileri özellikle itilmediği takdirde son ana kadar bu yarışın içinde olacağız. Beni her türlü tenkit edin ama maç bitene kadar takımı desteklemeye devam edin. Taraftarlarımız, şanssızlık unsurunu unutmasın. 5 penaltı aldık, 3'ünü kaçırdık. Basketbolda en iyi takımlara karşı son topta yenildik. Beni yıpratmaya çalışıyorlar ama anlayamadıkları bir şey var; ben bu dayanıklık testini geçtim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum