Ali Koç'tan Mesut Özil itirafı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, soın haftalarda yaşanan hakem tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaparken, TFF ve MHK'ye seslendi.

Ali Koç'tan Mesut Özil itirafı
08 Aralık 2020 - 13:47 - Güncelleme: 08 Aralık 2020 - 14:11
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına son haftalarda yaşanan hakem tartışmalarıyla ilgili açıklamalar yaparken dikkat çekici ifadeler kullandı.

Ali Koç, TFF ve MHK'ye seslenirken, yaşanan hataların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türkiye'de bir hakem krizinin olduğunu dile getiren Ali Koç ''Kazandığımız maçlar da dahil olmak üzere lehte ve aleyhte VAR kararlarında müthiş bir standartsızlık var. Sadece Fenerbahçe'ye özel de bir durum değil. Türkiye'de bir hakem krizi var ve bu şu anki TFF ve MHK'ya özgü bir durum değil. Bazılarını kasıt olarak görüyoruz ve bu bizi endişelendiriyor. Geçen sene 20. haftada bahis sitelerine göre şampiyonluğun en büyük adayıydık, sonrasını hepiniz biliyorsunuz. Bu sene biraz erken başladılar'' ifadelerini kullandı.

Hakemlerin VAR'ı iyi kullanmaları gerektiğini belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ''Türkiye'de şampiyonluklar saha içerisinde kazanılmıyor olgusu var, ben inanmak istemiyorum ama inanmak zorunda kalıyorum. Bu olguyu değiştirmek zorundayız. Hakemlik zor bir meslek evet ama maçları bu kadar da kötü yönetmek meslekten de daha zor. İnsanın olduğu yerde her zaman hata olur ama bu teknolojiyi iyi kullanılırsa hatalar azalır. Bu teknolojiyi de kullanan insanlar'' dedi.

''Josef'e kırmızı vermeyecek hakem bu işi yapmamalı''

Ali Koç, Beşiktaş derbisinde yaşananlara da vurgu yaparken ''Geçen hafta (Beşiktaş) maçımıza bir hakem atandı, maçı katletti. Bizden de oyuncu atılmalıydı, Josef de atılmalıydı. Josef'e kırmızı vermeyecek ya da VAR'a çağırmayacak hakem bu işi yapmamalı. TFF Başkanı, MHK Başkanı ve ilgili arkadaşlarına sormak istiyorum; Ortada bir kriz var mı, yok mu? Etrafta dolaşan dedikodular, iddialar, şikayetçi takım sayısı... TFF ve MHK neden konuşmuyor?'' dedi.
 

İşte Ali Koç'un öne çıkan diğer açıklamaları;

''Hakemleri, her hafta maç öncesinde herkesin gözü önünde bir Milli Piyango çekilişi gibi çeksinler, görelim, bilelim. Bunun ne zararı var? Rıdvan Dilmen sezonu ve Fenerbahçe bu sezon şampiyon olacak. Bu sezona bu iki algı ile başladık.''

''Konuşmuyoruz diye eleştiri alıyoruz ama ne kadar az konuşursak o kadar iyi. Biz sahaya odaklanmaya çalışıyoruz ama bizim dışımızda gelişen saha dışı olayları var. Bu sene biraz erken başladılar.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum