All-Star'da artık takımları kaptanlar seçecek

NBA'in önemli  organizasyonlarından olan All-Star maçında takımların belirlenme formatında değişikliğe gidildi.

All-Star'da artık takımları kaptanlar seçecek
04 Ekim 2017 - 16:35

NBA'de her yıl şubat ayında yapılan, yetenek yarışmaları, üç sayı yarışması, smaç yarışması ve All-Star karşılaşmasını içeren haftasonunda pazar gecesi oynanan All-Star mücadelesi için bir güncelleme açıklandı.

NBA’den yapılan açıklamaya gore iki konferanstan 12'şer oyuncunun seçiminde bir değişiklik olmazken, havuzdaki 24 oyuncunun hangi takımda olacağını konferans kaptanları belirleyecek. Bu seçimi yapan kaptanlar diğer konferansta yer alan oyuncuları kendi takımına alabilecek. Takım kaptanları, kendi konferanslarında taraftar oylamasında en yüksek rakama ulaşan oyuncular olacak.

18 Şubat'ta Los Angeles'ta oynanacak olan şov maçında iki konferans'tan 5'er oyuncu taraftar, oyuncu ve medya oylamasından çıkarılacak sonuçla belli olacakken, geri kalan 7'şer oyuncuyu takımların koçları seçmeye devam edecek. NBA'in getirdiği yenilikle birlikte aynı konferansta ya da takımda yer alan oyuncular All-Star karşılaşmasında birbirlerine rakip olabilecekler.

Geçen sene yapılan All-Star maçı için konferanslarında taraftarlardan en çok oyu Cleveland Cavaliers oyuncusu LeBron James veGolden State Warriors oyun kurucusu Stephen Curry almıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum