Almanya'dan muhteşem açılış!
EURO 2024'ün açılış maçında ev sahibi Almanya, İskoçya'yı 5-1 mağlup etti ve Panzerler turnuvaya 3 puanla başladı.

EURO 2024'ün açılış maçında ev sahibi Almanya ile İskoçya, Allianz Arena'da karşı karşıya geldi. Almanya, baştan sona üstün ve etkili oynadığı maçta İskoçya'yı 5-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı.
Almanya, henüz dakikalar 10'u gösterirken Florian Wirtz'in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla 1-0 öne geçmeyi başardı.
Jamal Musiala'nın golü
Mücadelenin 19. dakikasında Havertz'ten aldığı topta rakibini geçen Jamal Musiala, ceza sahası içinde yaptığı sert ve düzgün vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.
Etkili oyununu sürdüren Almanya, 44. dakikada Ryan Porteous'un İlkay Gündoğan'a müdahalesi sonrası penaltı kazandı. Hakem bu pozisyonda Ryan Porteous'a kırmızı kart gösterdi. Almanya adına penaltıyı Kai Havertz gole çevirdi ve ilk yarı 3-0 sona erdi.
⚽GOL! Jamal Musiala'dan harika bir son vuruş! Almanya çok hızlı başladı! pic.twitter.com/wQGCk720yx
— TRT Spor (@trtspor) June 14, 2024
İkinci yarıda 3 gol daha
İkinci yarıda da daha üstün taraf olan Almanya, oyuna sonradan giren Fullkrug'un 68. dakikada attığı golle skoru 4-0'a getirdi. İskoçya 87. dakikada Rüdiger'in ters kafa vuruşunda mücadeledeki tek golünü attı. Emre Can skoru belirleyen golü 90+3.dakikada attı. Kalan sürede başka gol olmadı ve Almanya ilk maçta İskoçya'yı 5-1 mağlup etti.EURO 2024 A Grubu 2. maçında Almanya Macaristan ile karşı karşıya gelecek. İskoçya ise gruptaki ikinci maçında İsviçre ile karşılaşacak.
YORUMLAR