Almanya'nın büyük abisi Bayern Münih

Bundesliga'da üst üste 7 şampiyonluk yaşayan ve 8.si için beklemeye geçen Bayern Münih, Almanya'da çok konuşulacak bir harekete imza attı.

Almanya'nın büyük abisi Bayern Münih
30 Mayıs 2020 - 08:57 - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 - 14:44

Bundesliga'da üst üste 8. şampiyonluğunu yaşamak için geri sayıma geçen Bayern Münih, Almanya'nın büyük abisi olmaya devam ediyor.


Bayern, bu kez koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren futbol kulüplerinin yardımına koştu. Hem de sadece kulüp olarak değil taraftarlarıyla birlikte bunu yaptı.


35 kulübe 10 bin euro


Alman basınında çıkan habere göre Allianz Arena'nın kombine sahipli taraftarların bir kısmı seyircisiz oynanacak maçlar için bilet ücretlerinin iadesini istemedi. Taraftarlar, bu paranın kulübe ve kulübün yardım amaçlı derneği Bayern Hilfe için bağışlanmasını istedi. Böylece Bayern Münih'in kasasına 350 bin euro girdi.


Peki Bayern, bu 350 bin euroyu ne yaptı? Alman devi, Almanya Güneybatı Bölgesel Ligi (Regionalliga) ve Regionalliga Nord Ligi'ne bu parayı dağıttı. Bayern Münih, bu iki ligden 35 takıma 10 bin euro bağışladı ve kulüplerin ayakta kalmasına yardım etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum