Altan Tanrıkulu'ndan Süper Lig 1. hafta iddaa tahminleri

Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarındaki iddaa tahminini kaleme aldı.

Altan Tanrıkulu'ndan Süper Lig 1. hafta iddaa tahminleri
07 Ağustos 2022 - 08:45 - Güncelleme: 08 Ağustos 2022 - 11:39
Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in ilk haftasındaki iddaa tahminlerini sizler için değerlendirdi.

İşte Altan Tanrıkulu'nun Beşiktaş - Kayserispor, Antalyaspor - Galatasaray ve Fenerbahçe - Ümraniyespor tahminleri;
 
Fenerbahçe - Ümraniyespor
İlk haftanın son gününde oynanacak maçın net favorisi Fenerbahçe. Dinamo Kiev'e biraz da şanssızlık ve erken 10 kişi kalmak yüzünden elenen sarı-lacivertli ekip ünlü teknik direktörü ve güçlü kadrosuyla şampiyonluğun da önemli adaylarından birisi.

Slovacko maçında riske edilmeyen Altay Bayındır'ın bu maçta da oynamasını beklemiyorum. Kalede büyük ihtimalle yine Ertuğrul Çetin yer alacaktır.

Kim Min Jea'nin gidişinden sonra transfer edilen Luan Peres - Gustavo Henrique ikilisiyle birlikte yeni solbek Alioski de bu maçın ilk onbirine gireceğini düşündüğüm isimlerden..
Tüm hazırlık maçlarında ve iki Dinamo Kiev karşılaşmasında çok sayıda pozisyon üretmesine karşın bitiricilikte sorun yaşayan, buna karşın Slovacko karşısında farka giden Fenerbahçe'de sakat oyuncuların çokluğu dezavantaj olarak dursa da kadronun derin oluşu Ümraniyespor maçında ibreyi sarı-lacivertli ekibe çeviriyor. Özellikle her iki kanatta yer alan Lincoln ve Emre Mor ikilisi süratli oyunları ve gole yakın oyunlarıyla Fenerbahçe'nin bu maçtaki kozu olacak.

Ankaragücü'yle birlikte TFF 1. Lig'de normal sezonu en üstte bitirirek Süper Lig'e yükselen Ümraniyespor transfer döneminin hareketli takımlardan biriydi.

Serkan Kırıntılı gibi tecrübeli bir kaleci dışında Hatayspor'dan ayrılan Isaac Sackey ve Ankaragücü'nden Geraldo'yu da alan Ümraniyespor Kadıköy'de ilk golü yememek ve rakibine karşı belki de ilk haftanın en önemli sürprizini yapmanın peşinde olacak.

Rakibin artılarına ve iki Slovacko maçının arasında oynayacak olmasına karşın Fenerbahçe'nin güçlü kadrosu ve taraftar avantajıyla galibiyete yakın olduğunu düşünüyorum.. İlk 45 dakikanın değil de ikinci yarının daha çok gole sahne olmasını beklediğim bir maç olduğunu da hatırlatayım.
Beşiktaş - Yukatel Kayserispor
Yeni sezonda nasıl bir futbol oynayacağı, nasıl bir sonuç alacağı en çok berak edilen takımlardan biri hiç kuşkusuz Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş. Cenk Tosun, Gedson Fernandes, Weghorst, Muleka, Masuaku, Romain Sais ve Emrecan gibi önemli ve kaliteli isimleri kadrosuna katan Beşiktaş hazırlık maçlarında hem istediği futbolu tam olarak oynayamadı hem de "sistem tartışmaları" içinde sezona başlamak zorunda kaldı.

Rıdvan Yılmaz, Pjanic, Batshuayi, Alex Texeira, Vida, Larin, Güven Yalçın gibi isemler ayrıldı, Emirhan İlkhan da gitmek üzere.Takımdaki bu kadar büyük yapısal değişikliğe bir de sistem değişikliği eklenince işler biraz zora girecek gibi gözüküyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nı finalde, hatta uzatmalarda kaçıran Kayserispor ise Hikmet Karaman'ın yerine Çağdaş Atan'ı teknik direktörlük görevine getirdi. Çağdaş Hoca eski takımı Beşiktaş'ı yakından takip etmiştir. Buna karşın kaleci Lung ve kaptan Uğur Demirok başta olmak üzere bazı oyuncularının ayrılması, yerine de önemli bir transfer yapılmamış olması Kayserispor açısından handikap olarak gözüküyor. Tüm eksiklerine karşın; Thiam, Carlos Mane, Gavranovic gibi tecrübeli ve skorer oyuncularıyla Beşiktaş'a ilk hafta bir sürpriz yapabilirler. İki takımın da gol atacağını tahmin ettiğim maçta ibre; tarafarının desteğiyle biraz daha Beşiktaş'a yakın.
KAZANDI
Tahmin: 2-1 | Misli.com Süper Oran için tıklayın
 
Antalyaspor - Galatasaray 
Son 1 yılda yapısal olarak büyük değişiklikler yaşayan Galatasaray yeni başkanı, yeni yönetimi, yeni teknik kadrosu ve yeni transferleriyle sezona başlıyor.. Özellikle Marcao'nun satışının ardından Seferovic, Abdülkerim Bardakçı, Kazımcan, Sergio Oliveria, Dubois, Midtsjö gibi isimleri kadrosuna katan sarı-kırmızılı ekip hazırlık maçlarına kötü başladı ama etkili ve iyi futboldan örnekler vererek bitirdi.

Okan Buruk'un orta sahada yoğun pres yaparak kapılan topları bir an önce ön bölgeye aktarılması şeklindeki taktiğine uyum sağlamaya çalışan sarı-kırmızılı ekipte Sefefrovic hem attığı hem de attırdığı gollerle en önemli silah haline gelmiş durumda. Bu sezon Avrupa Kupaları'nda olmayacağı için lige konsantrasyonunu daha yüksek tutacak olan Galatasaray'ın ilk hafta rakibi oldukça zorlu.

Pazar akşamı oldukça sıcak bir havada oynananmasını beklediğimiz maçta evsahibi olarak sahaya çıkacak olan Antalyaspor, Ömer Toprak ve Sam Larsson transferleriyle güçlenmiş durumda. İki takımın da ilk golü bulursa kazanmaya yakın olduğu maçta gollü bir beraberlik çıkabilir diye düşünüyorum. Tecrübesi ve kadro kalitesiyle Galatasaray kazanmaya daha yakın dursa da Ersun Yanal döneminden beri ligin en zor gol yiyen takımlarından biri olan ve büyük maçları iy oynayan Antalyaspor'un alacağı 1 puan da sürpriz sayılmamalı.
KAZANDI