Altan Tanrıkulu'nun 2. hafta iddaa tahminleri

Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in 2. hafta iddaa tahminlerini paylaştı.

Altan Tanrıkulu'nun 2. hafta iddaa tahminleri
15 Ağustos 2022 - 10:54
Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin oynayacağı karşılaşmalarla ilgili iddaa tahmininde bulundu.

Altan Tanrıkulu'nun Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındaki iddaa tahminleri;
Kasımpaşa - Fenerbahçe
Çekya deplasmanından 1-1'lik skor ve tur atlayarak dönen Fenerbahçe geniş rotasyon sayesinde Kasımpaşa karşısına sürmeyi düşündüğü oyuncuları da dinlendirme fırsatı buldu..

Ümraniyespor karşısında özellikle savunmada ve duran toplarda önemli hatalar yapan sarı-lacivertli takımda Gustavo Henrique yerine; Lemos veya Luan Peres'in oynaması, sağbeke Osayi'nin, solbeke de Ferdi'nin geçmesi takımı alışık olduğu düzene doğru götürebilir...

Dinamo Kiev maçında gördüğü ve belki de turun gitmesine neden olan kırmızı kartın ardından iyi bir dönüş yapan İsmail Yüksek de onbirde düşünebilecek isimlerden biri..
Serdar Dursun ve Arda Güler'in Jesus tarafından yedek soyundurulması beklenen mücadelede  Rossi de bu maça yedek kulübesinde başlayabilir..

Trabzonspor'un iki maçını da gol yemeden kazanmış olması, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ilk haftayı zor da olsa galibiyetle kapatmaları, Başakşehir'in güçlü oyunu ve farklı skorları Fenerbahçe için bu maçı "mutlak kazananılması gereken bir 90 dakika" haline getiriyor..
Ligue 1 ekiplerinden Starsbourg ve FC Angers de forma giyen ve önemli sayıda gol atma başarısı gösteren Bahoken Başakşehir maçında fazla şans bulamamıştı.. 

Sarı-lacivertli takımı, Ümraniyespor gibi baskıyla durdurup arkaya hızlı adamlar kaçırma düşüncesinde olacak Kasımpaşa'nın ilk haftaki görüntüsü hiç de iyi değildi..

Skor tahminim: 0-2
Kasımpaşa - Fenerbahçe 
maçına Misli.com'da oynamak için TIKLAYIN!
Galatasaray - Giresunspor
İlk haftayı, Antalya gibi zorlu bir deplasmanda  Gomis'in uzatmalarda attığı golle kayıpsız geçen Galatasaray iç sahadaki ilk maçında açık ara favori konumunda. Mertens ve Torreira'nın da takıma katılmasıyla birlikte hem hücum gücü hem de orta sahası kuvvetlenen sarı-kırmızılı ekipte bir başka yeni transfer Midtsjö ilk maçında kısa süre içinde asist yapmayı başardı ve olumlu not aldı.

Galatasaray'ın bu maça çıkarken iki kozu Mertens ve Torreira'nın yedek kulübesinde olacağını tahmin ediyorum. Sevilla ile anlaşan Victor Nelsson'un durumuna göre savunmada Luyindama'yı da izleyebiliriz.. Muslera'nın formda oluşu, Oliveria'nın liderlik özellikleri ve Boey'un ilk maçın ikinci yarısında yaptığı bindirmeler de evsahibinin önemli avantajları arasında.

Kerem ve Yunus'un kanatlardaki oyunu Giresunspor'u ceza alanı içinde kapalı savunma yapmaya zorlayacağı için Seferovic bu maçta daha çok pozisyona girecektir. Geçen sezonki kompakt oyun yapısından uzak görünen Giresunspor bu sezona iyi başlamadı ve özellikle savunmada dağınık görüntü verdi. Yeni transferlerine karşın yeşil-beyazlı Karadeniz ekibinin bu sezon da kümede kalma savaşı içinde olacağı açık.. Teknik direktör Hakan Keleş'in isteği doğrultusunda 4-5 transfer daha yapma hazırlığında olan Giresunspor'un bu maçtan puan çıkartması olasılığı oldukça zayıf görünüyor.
Alanyaspor - Beşiktaş 
Tıpkı Galatasaray gibi ilk haftayı uzatmalarda bulduğu tek golle 3 puan alarak kapatan Beşiktaş'ın karşısında son 4 sezonun flaş ekibi Alanyaspor var. Özellikle kontra pozisyonlarda bulduğu gollerle Karagümrük'ü İstanbul'da 4-2 mağlup eden Alanyaspor'da kaptan Efecan çok formda.. Premier Lig tecrübesi da olan hollandalı Leroy Fer'in organize ettiği akınlarla da gol pozisyonlarına giren evsahibi ekip Beşiktaş4ın da bu tür açıklarını cezalandırma peşinde olacak.

Geçen sezon ligde sadece 4 gol atabilen Wilson Eduardo'nun ilk haftada 2 gol birden atması da Alanyaspor'u ve teknik direktör Francesco Farioli'yi oldukça mutlu etmiştir.

Wout Weghorst gibi ceza alanına tam anlamıyla hakim ve fizik gücü çok yüksek bir oyuncuyu kadrosuna katan Beşiktaş'ta ise gidenler, gelenler, gidecek olanlar ve gelecek olanlar kargaşasında Valerien Ismael iyi bir onbir sahaya sürme çabasında olacak.

Yönetim'in isteğiyle sezona 4'lü savunmayla başlayan Fransız teknik adam Rıdvan, Emirhan ve Welinton'ın ayrılmasının ardından savunma hattına Necip'i çekmişti.
Kayserispor maçında rakibe birkaç önemli fırsat veren bu diziliş yine de rakibin erken 10 kişi kalması nedeniyle karşılaşmayı gol yemeden tamamlamıştı. Cenk Tosun'un anlamadığımız şekilde gördüğü kırmızı kart sonrası cezalı oluşu, Muleka'nın lige tutuk başlaması ve Gedson Fernandes'in geçen sezonki ritmini henüz tam olarak bulamayışı da Beşiktaş için soru işaretlerini artırıyor. 

İki takımın da gol bulması muhtemel bu maçın beraberliğe yakın durduğu düşüncesindeyim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum