Altan Tanrıkulu'nun 4. hafta iddaa tahminleri

Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig'in 4. haftasındaki Trabzonspor - Galatasaray, Konyaspor - Fenerbahçe ve Beşiktaş - Sivasspor maçlarının iddaa tahminlerini paylaştı.

Altan Tanrıkulu'nun 4. hafta iddaa tahminleri
28 Ağustos 2022 - 00:07
Yazarımız Altan Tanrıkulu, Süper Lig 4. hafta oynanacak maçlarla ilgili iddaa tahminlerini değerlendirdi.

İşte yazarımız Altan Tanrıkulu'nun Trabzonspor - Galatasaray, Konyaspor - Fenerbahçe ve Beşiktaş - Sivasspor maçları iddaa tahminleri;
 
Trabzonspor - Galatasaray

FC Kophenag duvarını aşamayan ve Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalarak şok yaşayan Trabzonspor ligdeki son maçında da Antalyaspor karşısında hiç ummadığı farklı bir mağlubiyet almıştı. Hamsik, Visca, Bakasetas gibi oyuncularından yararlanamayan bordo-mavili ekipte Kophenag maçı sonrası yeni transferler ve UEFA Avrupa Ligi gruplarındaki iyi kura sonucu moraller yükselmeye başladı.

Bardhi ve Bartra'yı kadrosuna kattıktan sonra Gbamin ve Naci Ünüvar'la orta sahasını güçlendiren karadeniz temsilcisi hem lig yarışında geri kalmamak hem de taraftarıyla barışmak adına Galatasaray'ı mağlup etmek isteyecek.

Kouassi ve Djianny'den beklediği katkıyı sezon başından beri tam olarak alamayan Trabzonspor'da Hamsik ve Bakasetas'ın da oynama ihtimali bulunuyor. Uğurcan - Larsen, Hugo, Bartra, Eren - Siopis, Dorukhan - Djianny, Abdülkadir, Trezeguet - Cornelius onbiriyle maça başlamasını beklediğim evsahibinde Abdullah Avcı'nın savunma güvenliğini de ön planda tutacağı düşüncesindeyim..

Ligin ilk 3 haftasında maçlarında en az gol atılan ekip olan ve 3 maçı da 1-0'lık sonuçlarla biten Galatasaray, geçen yıla oranla takım savunmasını önemli ölçüde geliştirmiş görünüyor. Gomis'le bulduğu 2 golle iki galibiyet alan sarı-kırmızılı ekip Trabzon deplasmanına Mertens ile başlamanın planlarını yapıyor.

Belotti'nin Roma'yı tercih etmesi ve Nwakaeme'nin farklı bir lige gitmesinin ardından Mauro Icardi'yi gündemine alan Galatasaray'da Kerem - Yunus - Mertens üçlüsü Seferovic'e boş alanlar yaratabilir ve İsviçreli forvet bu maçta istediği pozisyonları daha rahat yakalayabilir.

Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor karşısına; Muslera - Boey, Abdülkerim, Nelsson, Van Aanholt - Torreira, S.Oliveria - Yunus, Mertens, Kerem - Seferovic onbiriyle başlayacağını, ilk 3 haftanın en önemli yedek oyuncusu Gomis'in de yine son 20 dakika süre alacağını düşünüyorum.

İlk golü atanın kaybetmeyeciğini düşündüğüm maç aynı zamanda birbirini çok iyi tanıyan iki teknik adamın da taktik savaşına sahne olacak.
Skor tahminim: 1-1, 0-1

Hakem: Ali Palayıbık
Sakat ve cezalılar:
Trabzonspor:
Koita, Torndsen (lisans çıkartılmadı), Hamsik (şüpheli), Visca, Hüseyin Türkmen, Bruno Peres, Serkan Asan (sakat)
Galatasaray: Midtsjö (sakat), Dubois (şüpheli)
 
Konyaspor - Fenerbahçe

Sahasında oynadığı iki maçta Dinamo Kiev ve Ümraniyespor karşısında aldığı tatsız sonuçların ardından toparlanan ve geniş kadro avantajını çok iyi kullanarak rakiplerine gol yağdırmaya başlayan Fenerbahçe ligde ilk kez İstanbul dışında bir maça çıkacak.

Jorge Jesus'un hücumu seven ve hızlı oyunu düşünen anlayışı özellikle zayıf rakipler karşısında bol gol pozisyonu ve farklı galibiyetleri de beraberinde getirdi.

Sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Joshua King'in de süre alabileceği bu maçta yeni transfer Joao Pedro'nun da ilk kez forma giymesi bekleniyor. Konyaspor stadındaki bakım çalışmaları nedeniyle Eskişehir'de oynanacak mücadelede Fenerbahçe taraftarının desteğini de  önemli ölçüde yanında hissedecektir.

Sarı-lacivertli ekibin onbirini tahmin etmenin zor olduğu bir maça daha izleyeceğiz.. Buna karşın Jesus'un Konyaspor karşısına; Altay - Osayi, Szalai, Luan Peres, Alioski - Arao, Zajc - Emre Mor, Lincoln - Valencia, Joao Pedro gibi sürpriz bir takımla çıkacağını düşünüyorum.

Hiçbir futbol otoritesinin beklemediği bir sonuçla Vaduz'a şok bir skorla elendikten sonra toparlanmayı başaran Konyaspor bu sezon da ligin en iyi savunma yapan ekiplerinden biri olma yolunda. İlhan Palut yönetiminde 3 maçını da gol yemeden tamamlayan Konyaspor aynı zamanda Başakşehir'in de bu sezon gol atamadığı tek takım oldu. İstanbulspor deplasmanında 4 gollü bir galibiyet elde eden yeşil-siyahlı ekip Fenerbahçe'nin hızlı forvetlerine boş alan vermeden kontralarla sonuca gitme arayışında olacak..
Skor tahminim: 1-1, 1-2

Hakem: Arda Kardeşler
Sakat ve cezalılar:
Konyaspor:
Oğulcan Ülgün (sakat)
Fenerbahçe: Nazım Sangare, Serdar Aziz (sakat), Joshua King (şüpheli)
 
Beşiktaş - Sivasspor

Geçtiğimiz hafta Karagümrük karşısında özellikle 3-0'a kadar ortaya koyduğu tempolu futbolla, rakibi baskı altına alan ve bol pozisyon bulan Beşiktaş lige güçlü bir başlangıç yaptı.

Hafta içinde ünlü İngiliz yıldız Dele Alli'yi de kadrosuna katan ve orta sahasını iyice güçlendiren siyah-beyazlı ekip Avrupa'dan moralsiz dönen Sivasspor karşısında favori..
Nkodou ve Muleka ile kanatları iyi kullanan, Weghortst'ü kritik yerlerde topla buluşturan Beşiktaş'ta savunma anlayışı ise tam olarak oturmamış durumda.

Rakiplerinin alacağı sonuçlara göre haftayı lider kapatmak amacında olacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Valerien Ismael yine ilk dakikalardan itibaren rakibin üzerine baskı kuran bir onbiri saha sürecek. Sezona çok formda başlayan Salih Uçan'ın yine takımın organizatörlüğünü üstlenecek olan Beşiktaş'ın bu maçta da oldukça fazla gol pozisyonu bulacağı düşüncesindeyim.

Ersin - Rosier, Necip, Saiss, Masuaka - Berkay, Salih, Gedson - Muleka, Weghorst, Nkoudou onbiriyle sahaya çıkması beklenen siyah-beyazlı ekipte Cenk Tosun da taraftarı ve teknik kadrosuna kendisini affetirmek için alacağı süreyi iyi kullanmak isteyecektir.

Rıza Çalımbay yönetiminde üst üste üçüncü sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele 
Sivasspor kısıtlı kadrosuyla özellikle sezon başlarını çok zor geçiriyor.. İlerleyen haftalarla birlikte yine toparlanacağını düşündüğü Yiğidolar Malmö karşısında her iki maçta da çok kötü savunma ve çok kötü hücum performansı gösterdi.

Ligin kaliteli yabancılarından biri olan max Gradel'in form tutamadığı bu dönemde Sivasspor ligde evinde oynadığı iki maçı da berabere bitirirken Adana deplasmanında 3 farklı yenilgi almıştı. Marsilya ve Dinamo Moskova'da oynadığı etkili futbolla dikkatleri çeken ve Kamerun Milli Takımı'nda Aboubakar'la birlikte forma giyen Clinton N'jie bu maçta kendini göstermek isteyecektir..
Skor tahminim: 4-1

Sakat ve cezalılar:
Beşiktaş:
Rashid Ghezzal, Atiba Hutchinson, Josef de Souza (sakat), Serdar Saatçi (kadro dışı)
Sivasspor: Sakat ve cezalı oyuncusu bulunmuyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum