Altay Bayındır tarihe geçti! Manchester'da bir ilk...

Beklenen transfer resmen açıklandı. İngiliz devi, Milli file bekçimizi 5 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Altay, Manchester United’ın kadrosundaki ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Başarılı kaleci, “Buradaki ilk Türk olmak büyük bir onur” dedi. Sarı-Lacivertli Kulüp, “Yolun açık olsun Fenerbahçe’nin evladı Altay Bayındır” paylaşımı yaptı. Başkan Ali Koç ise, “Altay Bayındır gelen teklifleri kaybetme riskini alarak sözleşmesini uzatmıştı. Allah’a çok şükür Manchester United oldu” ifadelerini kullandı.

Altay Bayındır tarihe geçti! Manchester'da bir ilk...
02 Eylül 2023 - 11:17
Fenerbahçe, dünya devlerine futbolcu yollamaya devam ediyor. Bu transfer döneminde ilk bomba, Arda Güler’in Real Madrid’e imza atması olmuştu. Dün ise Altay Bayındır’ın Manchester United’a transferi resmen açıklandı. Kırmızı Şeytanlar, Fenerbahçe’ye bonservis bedeli olarak 5 milyon Euro ödeyecek, sonraki yüzde 20 pay verecek. Sarı-Lacivertliler ayrıca satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde 1 milyon Euro daha pay alacak.

Çok az oyuncu yapar

Transferin resmiyet kazanmasının ardından Sarı-Lacivertliler, Altay Bayındır’a duygusal bir şekilde veda etti. Kulüpten yayınlanan mesajda, “Yolun açık olsun Fenerbahçe’nin evladı Altay Bayındır. 21 yaşında merhaba dediğin Çubuklu ile bugün bir hikayeyi geride bırakıyorsun. Zor günler yaşadın, belki çok üzüldün, çok üzüldük ama Sarı-Lacivert’e inanmaktan hiç vazgeçmedin. Mutluluğun mutluluğumuz olacak. Yolun açık, şansın bol olsun” denildi. Başkan Ali Koç ise, “Altay, gelen teklifleri kaybetme riskini alarak Fenerbahçe ile sözleşme uzattı. Allah’a çok şükür Fenerbahçe oldu. Çok şükür arzu ettiğimiz yere gitti. Çok az oyuncu bunu yapar. Başkanlığım bittikten sonra testiyi taşıyan ile kıranları anlatırım. Altay’ın yaptıklarını da anlatacağım. Bu küçük bir veda. İnşallah orada kalıcı olur” ifadelerini kullandı.

Sabırsızlanıyorum

Bir dünya devine giderek Türk futbolunun en önemli transferlerinden birine imza atan Altay Bayındır ise şunları söyledi: 

Manchester United’a katılmak ve bu inanılmaz kulübü temsil eden ilk Türk oyuncu olmak büyük bir onur. Başarıya dair bir tutkum var ve bu özel oyuncu grubunun hedeflerimize ulaşmasına yardımcı olmak için her şeyimi vereceğim. Böyle tecrübeli bir kaleci ekibiyle çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyoruz. Her birimiz, istendiğinde performans göstermeye hazır olması için birbirimizi destekleyeceğiz ve her gün yüksek standartlar ortaya koyacağız.

Erik Ten Hag: Kadroda olacak

Hollandalı menajer, başarılı kalecinin imza töreninde bizzat yer aldı. Ten Hag, sonrasında yaptığı açıklamada, “Onu takip ediyorduk. Yoğun bir şekilde gözlemledik. Sonunda Manchester United’a ve İngiliz futboluna uyacak yetenekleri olduğuna karar verdik. Onu transfer ettiğimiz için çok mutluyum. Burada çok daha gelişeceğine güveniyorum” ifadelerini kullandı. Başarılı çalıştırıcı, Altay’ın yarın Premier Lig’deki Arsenal maçında kadroda olacağını da açıkladı.(Fanatik)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum