Anadolu Efes Barcelona'ya boyun eğdi

Anadolu Efes, 2 skoreri Rodrigue Beaubois ve Shane Larkin'in oynamadığı Turkish Airlines EuroLeague 1. hafta mücadelesinde, Barcelona Lassa'ya Sinan Erdem Spor Salonu'nda 64-74'lük skorla mağlup oldu.

Anadolu Efes Barcelona'ya boyun eğdi
04 Ekim 2019 - 22:40

Anadolu Efes, 2 skoreri Rodrigue Beaubois ve Shane Larkin'in oynamadığı Turkish Airlines EuroLeague 1. hafta mücadelesinde, Barcelona Lassa'ya Sinan Erdem Spor Salonu'nda 64-74'lük skorla mağlup oldu.

Maç başında Efes, Peters'ın hücumdaki verimliliğiyle skor üretimini sağladı. 6 dakika sonunda Peters 8 sayıyla skor yükünü çekerken, iç dış dengesini kuran Barcelona her oyuncusundan katkı aldı. İlk 6 dakika 12-12 eşitlikle geçilirken, çeyrek sonunda Mirotic ve Delaney'in basketleriyle Barcelona ilk çeyreği 14-19 önde kapattı.

İkinci çeyrek oyunu ve tempoyu kontrol eden Barcelona, çeyrek skorunda Efes'e 12-18'lik üstünlük kurdu. Efes cephesinde Larkin'in yokluğu hissedilirken, devreye İspanyol temsilcisi 26-37'lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğe Barcelona 5-0'lık seriyle başlarken, Anadolu Efes, Doğuş'tan gelen üçlükle momentumu kırmaya çalıştı. Barcelona cephesinde bu bölümde öne çıkan oyuncu Mirotic oldu. Yıldız isim Efes'in üst üste bulduğu üçlüklere tek başına cevap verirken farkın erimesini engelledi. Çeyreğin bitimine 4:18 kala gelen TV molasına Barcelona 40-49 ile önde girdi. Efes'in seyirci desteğini de arkasına aldığı bu çeyrek, Lacivert Beyazlıların dış şutlarda bulduğu basketlerle oyunu ve skoru dengelediği bölüm oldu. Çeyreğin 2. yarısında 9-0'lık seri yakalayan Efes, bitime 2 dakika kala skoru 46-49'a getirerek farkı 3'e indirdi. Kalan bölümde Efes, skoru eşitleme adına yakaladığı üst üste şanslardan yararlanamadı, Barcelona'nın da hücumda üretkenliğinin tıkandığı bu bölümün ardından son çeyreğe 46-49'luk skorla gidildi.

Hücumdaki sorun 2 takım açısından son çeyreğin ilk dakikasında da sürdü. Ancak Delaney ile Barcelona bu gidişatı kırdı ve skorda bir anda 46-54 ile öne fırladı. Efes'in hücumdaki suskunluğu ise ancak son çeyreğin 4. dakikasında Peters'ın turnikesiyle bozuldu. Çeyreğin kalan bölümünde Efes hücumda istediği ritimden uzak bir görüntü çizerken, Barcelona bireysel yetenekleriyle üst üste skor buldu. Skorer oyuncularının eksikliğini maç boyunca hisseden Efes mücadeleden 64-74'lük skorla mağlup oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum