ANALİZ | İlk 4 haftada Fenerbahçe

Geçen sezonu beklentilerin fazlasıyla gerisinde tamamlayan Fenerbahçe'de yeni maceraya başlangıç nasıl oldu? Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de ilk 4 haftada ne yaptı?

ANALİZ | İlk 4 haftada Fenerbahçe
10 Ekim 2020 - 02:49 - Güncelleme: 10 Ekim 2020 - 02:59
FUTBOO | Tam 7 yıllık hasret... Süper Lig'de 2013-2014 sezonundan beri şampiyonluk sevinci yaşayamayan Fenerbahçe'de bu sezon gözler karartıldı.

Sarı-lacivertliler, kadroya yapılan 18 takviyeyle Süper Lig'in açık ara transfer şampiyonu ilan edildi. Peki kağıt üzerindeki bu değişim, sahaya nasıl yansıdı?

Alışma sürecinde eleştiriler yoğundu

Fenerbahçe, birçok transfer yapmasına rağmen geçen sezonun en önemli yıldızlarından biri olan Vedat Muriqi ile yolları ayırdı. Lige birinci golcüsü olmadan başlayan sarı-lacivertliler, sakatlığı bulunan Mert Hakan Yandaş ve koronavirüse yakalanan Jose Sosa'dan yoksun olarak macerasına adım attı.

İlk hafta Çaykur Rizespor karşısında 1-0 geriye düşmesine karşın skoru çeviren ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'de galibiyete rağmen oyun olarak akıllarda soru işaretleri bıraktı. Sonrasında mücadeleyi 9 kişi tamamlayan Hatayspor ile 1-1 berabere kalınması eleştilerin dozunu iyice arttırdı.

Galatasaray kırılma maçı olabilirdi

İlk 2 haftada 4 puan toplanmasına ve çok sayıda transferin henüz tamamlanmasına rağmen yapılan eleştiriler, Erol Bulut ve oyuncular için derbinin daha da önemli hale gelmesine sebep oldu. O dönemde ligin en formda takımı olarak kabul edilen Galatasaray'a karşı ortaya konan plan ve oyun, camiadaki havayı bir anda değiştirdi.

Yeni golcüsü 'buradayım' dedi

Galatasaray derbisinden 2 gün önce kadroya katılan Samatta, ilk kez 11'de çıktığı Fatih Karagümrük maçına damgasını vurmayı başardı. Tanzanyalı golcü, attığı 2 golle takımının galibiyetin önemli rol oynadı.

Ancak transferler ve derbi sonrasında oluşan pozitif hava, Altay Bayındır'ın 87. dakikadaki tek bir hareketiyle kaybolabilirdi. Genç kaleci, Sabo'nun kullandığı penaltıyı kurtararak Hatayspor'dan sonra bir sürpriz kaybın daha yaşanmasını önledi.

Erol Bulut ve 18 yeni oyuncuyla yeni bir maceraya başlayan Fenerbahçe, büyük değişime rağmen topladığı 8 puanla ligde 2. sırada yer alıyor. 7 yıllık şampiyonluk hasreti, Ali Koç, Emre Belözoğlu ve Erol Bulut önderliğinde sona erecek mi göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum