ANALİZ | İlk 8 haftada Fenerbahçe

Yaz transfer dönemindeki hareketliliği ve Emre Belözoğlu önderliğinde gerçekleştirdiği transferlerle sezona 'şampiyonluk' havasıyla başlayan Fenerbahçe, ilk 8 haftada ne yaptı? 

ANALİZ | İlk 8 haftada Fenerbahçe
14 Kasım 2020 - 02:22
FUTBOO | Tam 7 yıllık hasret... Fenerbahçe gibi bir kulübün hiç de alışık olmadığı özlem... Kulüp başkanı Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu ile hareketli bir yaz geçiren sarı-lacivertliler, kadroya tam 18 ismi takviye etti. Bu aşamada 23 oyuncuyla da yollar ayrıldı.

Yani yepyeni bir takım, yeni bir Fenerbahçe ve yenilenmiş umutlar... Peki bu değişim sahaya nasıl yansıdı? İstenilen hava yakalandı mı? Sonrasında ne oldu?
 
Süper Lig'in ilk 8 haftasında Fenerbahçe

Oynadığı maç: 8
Galibiyet: 5
Beraberlik: 1
Mağlubiyet: 2

Fenerbahçe'de önemli transferlere rağmen sezon başında Muriqi'in ayrılması ve Samatta takviyesinin biraz gecikmesi, sancılara sebep oldu. Ayrıca Mert Hakan Yandaş ve Sosa'nın da istenilen form düzeyine ulaşmaması ilk 2 haftanın zorlu geçmesini tetikledi.

İlk hafta Çaykur Rizespor karşısında 1-0 geriye düşmesine karşın skoru çeviren ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'de galibiyete rağmen oyun olarak akıllarda soru işaretleri bıraktı. Sonrasında mücadeleyi 9 kişi tamamlayan Hatayspor ile 1-1 berabere kalınması eleştilerin dozunu iyice arttırdı.



Galatasaray derbisi sonrası hava değişti

İlk 2 haftada 4 puan toplayan Fenerbahçe, rakibinin ağır favori olduğu maçta Türk Telekom Stadyumu'ndan bir puan olması tüm havayı değiştirdi ve üst üste galibiyetler geldi.

Fenerbahçe sırasıyla Fatih Karagümrük, Göztepe, Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarından üçer puanla ayrılarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Galibiyetler şampiyonluk havası için önemliydi ancak atlanmaması gereken de bir durum çok açık şekilde ortada duruyordu.
 
8. haftalarda Fenerbahçe teknik direktörleri

2019/2020: Ersun Yanal
2020/2021: Erol Bulut

Galibiyetler geldi ama...

Sarı-lacivertliler, ligdeki 5 galibiyetin 4'ünü tek farkla alabildi. Altay Bayındır'ın son dakikalarda yaptığı önemli kurtarışlar, yani kurtardığı puanlar biraz gözardı edildi. Hatta Fenerbahçeli oyuncular, Trabzonspor galibiyeti sonrası taraftarla birlikte Kadıköy'de şampiyonluk şarkıları bile söyledi.

Antalya'da ilk ciddi uyarı

Antalya'da oynanan maçta 45. dakikada rakibin 10 kişi kalmasına rağmen Fenerbahçe'nin galibiyeti 84. dakikada Perotti ile geldi. Elbette sarı-lacivertliler fazlasıyla pozisyon kaçırdı ancak bu bir 'sorun' olarak görülmektense 'elbet çizgiyi geçecek' düşüncesiyle yola devam edildi.

İlk yenilgi Kadıköy'de

Fenerbahçe, lgin 8. haftasında taraftarının hiç beklemediği bir kayıp yaşadı. hücumda yapılan tercih hatalarının devam etmesi ancak Altay Bayındır'ı önceki maçlardaki gibi kalesinde duvar olmaması ve Konyasporlu futbolcuların ekstra vuruşları, sürpriz olarak nitelendirilse de beklenen sonu getirdi.

Mağlubiyete rağmen önü açık

Sarı-lacivertliler, milli ara yenilgiyle girmesine karşın lider Alanyaspor ile aynı puanı paylaşıyor. Elbette Galatasaray'ın puan farkını 1'e kadar indirmesi bir handikap olsa da Fenerbahçe'nin devre sonuna kadar ciddi bir fikstür avantajı bulunuyor. Özellikle Beşiktaş, Bşaakşehir ve Alanyaspor maçlarının Kadıköy'de oynanacak olması, onları ilk devreyi lider bitirme adına fazlasıyla umutlandıracaktır.

Geçen sezon unutulmamalı

Fenerbahçe, geçen sezon ilk 8 haftada 14 puan yani bu sezondan yalnızca 3 puan az toplamış ve yine lider Alanyaspor'un 1 galibiyet gerisinde yer alıyordu. Hatta 11. haftada 20 puanla liderin 1 puan arkasında zirve yarışı veriyordu. Sonrasında TFF, MHK ve dış dünyayla yapılan kavgalarla birlikte sezon 7. sırada tamamlandı.

Bu sezon yeni bir takımla, farklı bir yol izlemeyi planlayan Fenerbahçe'de Erol Bulut önderliğinde 7 yıllık şampiyonluk hasreti sona erecek mi göreceğiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum