ANALİZ | İlk 8 haftada Galatasaray

Milli araya moralli giren Galatasaray, zorlu bir süreci geride bırakırken performans olarak geçen sezon 8. haftanın da üzerine çıktı.

ANALİZ | İlk 8 haftada Galatasaray
14 Kasım 2020 - 02:23
FUTBOO | Fatih Terim önderliğindeki Galatasaray, milli araya moralli girerken, sarı-kırmızılı takım adına geride kalan 8 haftayı değerlendirdik.

Geçen sezon pandeminin ardından büyük bir ivme kaybı yaşayan ve ligi istediği yerde bitiremeyen Galatasaray, yeni sezona iyi bir başlangıç yapmıştı. Avrupa Ligi elemelerinde ve Süper Lig'de alınan galibiyetlerin ardından Fenerbahçe derbisi ile sarı-kırmıızlı takımda ivme yeniden aşağıya çevrildi.
 
Süper Lig'in ilk 8 haftasında Galatasaray

Oynadığı maç: 8
Galibiyet: 5
Beraberlik: 1
Mağlubiyet: 2

Bu süreçte hem saha içerisinde yaşanan sıkıntılar hem de yönetim ve Fatih Terim arasında basına yansıyan sorunlar üst üste gelmiş, hem takımın hem camianın üstünde kara bulutlar dolaşmıştı. Bu süreç Fatih Terim ve yönetim arasında yapılan görüşmenin ardından, biraz daha toparlanmış görünse de herkes saha içeriisndeki sonuçları merak ediyordu.

Bu gibi süreçlerden sayısız kez geçen tecrübeli teknik adam Fatih Terim, sakat ve cezalı sorunlarına rağmen son 3 maçta takımından istediği performansı almayı başardı. Galatasaray, milli ara öncesi Süper Lig'de çıktığı 3 maçı da kazandı ve lider Aytemiz Alanyaspor ile arasındaki puan farkını bire indirdi.
 
8. haftalarda Galatasaray teknik direktörleri

2019/2020: Fatih Terim
2020/2021: Fatih Terim



Kadroda sorunlar var ama...

Bu sezon Galatasaray'ın elini en çok zorlayan konulardan biri kadroda yaşanan darlık oldu! Fatih Terim sakatlıkların yanı sıra bir de cezalı oyuncuların çıkmasıyla zaman zaman ideal kadrosundan çok uzaklaştı. Muslera'nın devre arasına kadar olmayışı da sarı-kırmızılı takımı hem performans olarak hem de bazı maçlarda puan olarak etkiledi. Fatih Öztürk'ün yediği goller tartışıldı, Terim daha sonra kaleyi Okan'a teslim etti. Öyle görünüyor ki Okan ve Fatih performansa göre Muslera sahalara dönenen kadar kaleyi değişe değişe koruyacaklar. Tabii burada karar Fatih Terim'e kalacak. Son oynanan Sivasspor karşılaşmasında hatalı bir gol yese de iyi bir performans sergileyen Okan, şu an için kalenin bir numaralı adayı.

Milli ara sonrası 3 maç kritik

Milli aranın ardından Galatasaray kritik ve önemli bir sürece giriyor. Milli ara öncesi yakalanan seriyi devam ettirmek isteyen Galatasaray Kayserispor ile içeride, Çaykur Rizespor ile deplasmanda ve Hatayspor ile iç sahada karşılaşacak. Bu 3 karşılaşmada 9 puan hedefleyen sarı-kırmızılı takım, bunu başarırsa hem moral ve güven tazeleyecek hem de şampiyonluk yarışındaki iddiasını ortaya koymuş olacak.

Geçen sezonun 3 puan üstünde

Her şeye rağmen sarı-kırmızılı takım 8. haftaları kıyasladığımızda geçtiğimiz sezondan daha fazla puan toplamayı başardı. Geçen sezon 8. haftayı 13 puanla 6. sırada tamamlayan Galatasaray, bu sezon 8 haftada topladığı 16 puanla 3. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılı takım attığı ve yediği gol açısından da geçen sezondan daha iyi durumda. Geçen sezon 8 haftada 9 gol atıp 8 gol yiyen Galatasaray, bu sezon 8 haftada 11 gol atarken kalesinde sadece 6 gol gördü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum