Antalyaspor'dan hakem sitemi

Süper Lig'in 5. Hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olan Antalyaspor'da Yönetim Kurulu bir açıklama yayınlayarak hakem hatalarından şikayetçi oldu.

Antalyaspor'dan hakem sitemi
23 Eylül 2019 - 22:48

Süper Lig'in 5. Hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olan Antalyaspor'da Yönetim Kurulu bir açıklama yayınlayarak; VAR Sistemi'nin kullanımı ve hakem hatalarından şikayetçi oldu.

Antalyaspor Kulübü resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasında vücuttan seken topun elle buluşması sonucu verilmeyen penaltının aynısı, aynı hakem tarafından Kayserispor ile oynadığımız karşılaşmada aleyhimize verildi. Son oynadığımız Kasımpaşa maçında topun savunma oyuncusunun açık olan kolu tarafından kale çizgisini geçmesini engellemesine sahadaki 4 hakem ve VAR'daki hakemler akılalmaz bir şekilde 'devam' kararı verdi."

"Hakemlerin eğitime ihtiyacı var"

"MHK'dan tatmin edici bir açıklama ve son zamanlarda sıkça tekrarlanan bu pozisyon ile ilgili kuralın doğrusunu anlatıp tartışmanın sonlandırmasını bekliyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi; şeffaflık tüm bu soruların cevabı olacaktır. VAR konuşmaları kamuoyu ile paylaşılmadığı sürece akıllardaki soru işaretleri kartopu gibi büyüyecek, maçlarımızı 'güvensiz' ortamda oynamayı sürdüreceğiz. Son iki maçımızda yaşadığımız hakem hataları, eğitimin şart olduğunu, bu eğitime en çok hakemlerin ihtiyacı olduğunu göstermektedir. Yeni göreve gelen TFF ve MHK ile hakemlerimize güveniyoruz, güvenmeye devam etmek istiyoruz. Bundan sonraki hakem yönetimlerinde hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz. Bunu sadece taraftarımız ve camiamız için değil, özellikle Türk futbolu için istiyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum