Arsenal'e Arteta da çare olamıyor

Arsenal, Premier League'de tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Mikel Arteta için yolun sonu gözüktü mü? Arsenal neden bu kadar kötü?

Arsenal'e Arteta da çare olamıyor
31 Ağustos 2021 - 15:03
Premier League'de 3 hafta geride kalmışken Arsenal, puan tablosunda 20. sırada bulunuyor. 3 maçın 3'ünde de yenilen Arsenal, bu maçlarda rakip kaleye gol dahi atamadı. 

Arsenal, 1954-55 sezonundan bu yana ilk kez Premier League'de ilk 3 maçını kaybederken 68 yıl sonra ilk 3 haftayı gol atamadan tamamladı. 2014'ten bu yana ise ilk kez 5 farklı mağlup oldu. 5-0 yenildikleri Manchester City, işlerin ne kadar kötü boyutta olduğunu gösteriyordu.

Bir takım sahada ne kadar çaresiz kalabilir?

Manchester City'e yenilebilirsiniz, bu son derece normal ancak oyun anlamında uzun süredir bu kadar 'ezik' bir takım görmemiştik. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da zaten ''Manchester City-Arsenal maçını izlediyseniz, bir takımın sahada ne kadar çaresiz kaldığını görebilirsiniz.'' sözleriyle durumu aslında özetlemişti. 

O maçta Manchester City, %81 oranında topla oynarken Arsenal, 90 dakikada sadece 1 şut çekebildi. O da isabetsizdi... Kötü dönemlerden geçtiler ama istatistiksel olarak resmen dibe vurdular. 

147 milyon euro nerede?

Aubameyang, Pepe, Saka ve Lacazette'i bir kenara bırakırsak kadrosu da heyecan verici bir durumda değil. Buna rağmen sezon başında transfere 147 milyon euro harcadılar.

Liverpool'dan, Manchester City'den, Chelsea'den, Tottenham'dan ve Manchester United'ın harcadığından daha fazla... Büyük 6'lıdan en fazla transfer parası bu sezon Arsenal'den çıktı. Rakipleri Lukaku, Varane, Sancho, Grealish gibi yıldız isimler almasına rağmen...

Kimler geldi, neler verildi?

Kabul edelim ki takım kötü yönetiliyor. 58 milyon euroya Ben White, 35 milyon euroya Odegaard, 28 milyon euroya Aaron Ramsdale, 17 milyon euroya Lokonga transfer edildi. Hiçbiri de takımı şu an bir üst seviyeye çıkaracak oyuncular değil. En fazla para harcayan 'büyük', ligin dibine demir atmış durumda.

Arteta için yolu sonu geldi mi?

Tabii ki tüm oklar Mikel Arteta'nın üzerinde. Arteta, Arsenal'in efsanevi teknik direktörü Arsene Wenger'in 6 yılda yenildiği maç sayısına sadece 20 ayda ulaştı. Bir kötü istatistik daha... Şimdi önünde Norwich ve Burnley maçları var. Eğer bu maçları kazanamazsa onu koltukta hiçbir güç tutamayacak gibi gözüküyor. 

Arsenal için son yıllarda dediğimiz senaryoyu tekrarlayalım. Kötü günler geride kaldı, şimdi daha kötü günler bekliyor. Sürekli bir şeyler ters gidiyor. 2018-19 sezonundan bu yana ligde en çok kırmızı kart gören takım da onlar. Tam 13 kez kırmızı kart gördüler. Koca 90 dakikada sadece 1 şut çekebildiler. Olmuyor, olmuyor, olmuyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum