Astra Sakarya tarih yazdı

Astra Group Sakarya Basketbol Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne yükselen ilk takım oldu. Acıbadem Üniversitesi’ni mağlup eden Sakarya ekibi normal sezonu da lider tamamlayıp, play-offl’arın bitimine bir maç kala üst lige çıkmayı garantiledi.

Astra Sakarya tarih yazdı
31 Mayıs 2017 - 21:03 - Güncelleme: 31 Mayıs 2017 - 22:16

Sakarya Atatürk Spor Salonu tarihi günlerinden birin yaşadı. Astra Group Sakarya Basketbol Büyükşehir Belediyesi, bu sezon büyük bir başarı göstererek play offl'arın bitimine bir maç kala Basketbol Süper Ligi’ne çıkmayı garantiledi. 

Astra Group Sakarya, cezasından ötürü seyircisiz oynadığı karşılaşmada Acıbadem Üniversitesi’ni 75-56 mağlup ederek, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ne çıkmayı garantiledi. 

Atatürk Spor Salonu’ndaki karşılaşmanın ilk çeyreğini 21-16 önde kapatan Sakarya temsilcisi, ilk yarıda soyunma odasına da 8 sayı farkla 38-30. tamamladı. 

FARK ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE AÇILDI

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde de üstünlüğü elinden bırakmayan Astra Sakarya, farkı açmaya başladı. Lazeric Jones’in basketleriyle bu çeyrek de 66-48 önde kapatan taraf ev sahibi Sakarya Basketbol oldu.

Acıbadem Üniversitesi’nin çabaları son periyotta da sürse de Astra Sakarya rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Kerem Gönlüm ve Hakan Yapar’ın da katkılarıyla yeşil-siyahlılar karşılaşmadan 75-56 galip ayrılarak tarihi bir zaferi imza atmış oldu.  

ESKİŞEHİR DE YÜKSELDİ

Sakarya temsilcisi 5. maçında 4.galibiyetini alarak bir üst lige çıkmayı garantilerken, Bursa Durmazlar’ı 82-66 mağlup eden Eskişehir Basket de Süper Lİg'e yükselen ikinci takım oldu. Basketbol Süper Lİgi'ne çıkmayı garantileyen iki takım son maçta karşı karşıya gelecek. Galip taraf sezonun şampiyonluk kupasını kaldıracak.

 “SONUNA KADAR HAK ETTİK”

Astra Group Sakarya’nın çalıştırıcısı Selçuk Ernak, büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, “Çok özel bir gün bizim için. Şehir için de öyle. Burada üç senedir insanlar Birinci Lige çıkmak için büyük emek harcadı. Benden öncekilerin de büyük emeği var. Çok özel oyuncular var elimde. Ayağı kırık, eli kırık oyuncular oldu. Ancak, ‘Bu maçta oynamayayım’ diyen olmadı. Sonunu kadar hak ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.  

KUPAYI DA GETİRECEĞİZ”

Milli takımda defalarca forma giyen takımın kaptanı Kerem Gönlüm ise röportaj sırasında bir süre konuşamadı. Tecrübeli oyuncunun gözünden yaşlar süzülürken, “Çok zor sezon geçirdik. Çok sakatlıklar yaşadık. Ama hak ettik. Herkesin emeğine sağlık. Bugün seyircisizdik ama Acıbadem’in de şansı vardı. Sakarya’ya hayırlı uğurlu olsun. Herkese çok teşekkürler. Bundan sonra Eskişehir’e gideceğiz. Başkanımıza sözümüz vardı kupayı getireceğiz diye.  İnşallah onu da getireceğiz” diyerek duygularını ifade etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum