Avcı'nın gözü 'müthiş' ikilide!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fenerbahçe derbisi öncesindeki planını hazırladı. Zafer planını belirleyen Avcı, sahada kendilerine avantaj sağlayabilecek tüm konuları oyuncularına anlattı ve gözler müthiş ikiliye çevrildi.

Avcı'nın gözü 'müthiş' ikilide!
17 Mart 2024 - 08:47
Hafta boyunca takımla yaptığı toplantılarda “Baskıyı biz değil, rakibimiz hissedecek. Stres yaşayanlar onlar. Sakin kalacağız, akıllı oynayacağız ve 90 dakika boyunca disiplinden taviz vermeden yine kazanacağız” diyen Abdullah Avcı, tüm planlarını zafer üzerine yaptı. Öte yandan Trabzonspor'da gözler müthiş ikilide olacak. Detaylar haberimizde... 

Gözler müthiş ikilide! 

Geçen haftaki 5-1’lik Karagümrük galibiyetinde Trezeguet ile Pepe’nin uyumlu performansı ve ön taraftaki bitiriciliği fark yaratmıştı. Her iki oyuncu da birbirlerine asist yaparken, Trezeguet 70. dakikada, Pepe ise 75’te ağları havalandırmıştı. Abdullah Avcı, bu ikiliyi Fenerbahçe derbisinde de yakın oynatacak. Özellikle Afrika Kupası’dan döndükten sonra çıktığı 8 maçta 5 gol atan Trezeguet çok formda. Avcı’nın sık sık rakip ceza sahasına girmesini istediği Trezeguet, Trabzonspor’un gizli forveti olacak. Son iki lig maçında ağları havalandıran Pepe ise ligin ilk yarısında Kadıköy’de oynanan ve 3-2 kazanılan derbide de gol sevinci yaşamıştı.

Pepe yine forvette... 

Fenerbahçe’yi orta sahada kilitlemeyi düşünen Trabzonspor’un hocası, Mendy’yi merkeze çekmeyi düşünüyor. Berat ile Bardhi ikilisinden de yüksek mücadele ve temaslı oyun istiyor. Onuachu’nun yokluğunda geçen haftaki gibi Pepe’yi yine forvette başlatacak olan Avcı, Fildişili yıldızı bağlantı oyuncusu gibi kullanacak. Pepe’ye sık sık orta sahaya gelip, oyun kurulumuna yardım etmesini ve rakip stoperleri gezdirmesini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe savunmasının arkasındaki boşlukları da Trezeguet-Visca ikilisiyle değerlendirmeyi hedefliyor. Özellikle Ferdi’nin hücum etkinliğini göz önünde bulunduran Avcı, onun arkasında oluşacak alanları kullanmak istiyor.

Derbiye özel prim yok

Fırtına’da sezon başında derbi galibiyetleri için adam başı 120 bin TL prim belirlenirken, bu rakamın Fenerbahçe maçı öncesi değişmediği öğrenildi. Ancak karşılaşma sonrasında alınacak muhtemel galibiyete göre başkan Ertuğrul Doğan rakamı değiştirebilir. Nitekim Doğan prim konusuyla ilgili gelen soruya “Özel bir rakam belirlemedik. Sezon başından beri nasılsa öyle. Ancak bazen soyunma odasında farklı prim talepleri oluyor. Orada insiyatif hocada” cevabını vermişti.

Fernandez göreve hazır

Sakatlığı sürecinde formayı Mendy’ye kaptıran Joaquin Fernandez, hafta içinde tek bir idman dahi kaçırmadı. Karagümrük mücadelesinde Abdullah Avcı’nın sonradan oyuna aldığı ve Denswil’le performansını görmek istediği İspanyol stoper, derbide göreve hazır. Avcı, Sarı-Lacivertliler’in güçlü orta sahasına karşı Mendy’yi esas yerine çekmeyi planlıyor. Fransız yıldızın yine stoperde başlaması halinde ise orta saha üçlüsü Berat-UmutBardhi şeklinde olacak.(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum