Avcı ve Özil sürprizi!

TFF'de yapılacak seçimin ardından yönetim kadrosunda çok ciddi değişikliklerin yapılacağı öğrenildi. Teknik direktör Stefan Kuntz'un yerine Abdullah Avcı'nın geçmesi beklenirken, Hamit Altıntop'un yerine ise Mesut Özil düşünülüyor.

Avcı ve Özil sürprizi!
21 Haziran 2023 - 10:18
Türkiye Federasyonu'nun perşembe günkü seçimi, değişim ve radikal atılımlar vadediyor. Bu seçim, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de eski yönetime oranla daha çok kendi profesyonel ve amatör kadrosunu oluşturarak yola devam edeceği anlamına geliyor.

Akşam gazetesinden Kenan Karcı'nın haberine göre; Federasyona giden Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç'un, "Haber sızdırıyor" diye suçladığı Yusuf Günay yönetimde olmayacak. Ali Koç, Fenerbahçe'yi temsil etmesi gereken isimleri de bildirdi.

Yusuf Günay'ın yerine Galatasaray'dan isim istendi. Ural Aküzüm şu anda o görev için düşünülenlerden biri.

Beşiktaş cephesinden Hüsnü Güreli geliyor. TFF'nin mali işlerinin ona emanet edilme ihtimali yüksek.

Eski İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü İrfan Karakaş da listede olması muhtemel isimlerden biri.

Alkın Kalkavan, Müslüm Özmen devam ediyor. Cengiz Erdem, Abdullah Altunkum yedeklerden asli yönetime gelecek isimler. Trabzon kanadından yönetime giren Yalçın Orhan'ın yerine de şu an başkan yardımcılığı yapan Serkan Kılıç'ın girmesi bekleniyor.

Hamit Altıntop gidiyor

Ali Düşmez, Murat Aksu, Yusuf Günay, Talat Papatya, Erman Kalkandelen, İdil Demirbağ Süer, Hamit Altıntop gidiyor, Volkan Can gidiyor. Nüket Küçükel Ezberci Madrid büyükelçisi olduğu için yeni yönetimde zaten yer almayacak.

9 yıllık Kardaş dönemi bitiyor

En önemli değişimlerden biri de Genel Sekreter Kadir Kardaş'ın emekliye ayrılması. 9 yıldır TFF'de bu görevi yürüten Kardaş da yeni dönemde olmayacak. Kardaş'ın yerine düşünülen ismin eski DPT geçmişi olan Avea CEO'su Erkan Akdemir.

Altıntop yerine Mesut Özil

Asıl bomba ise Milli Takım cephesinde. Mesut Özil'in, Hamit Altıntop'un ayrılmasıyla boşalacak görevi üstlenmesi bekleniyor.

Kuntz yerine avcı

Ardından TFF'nin ilk icraatlarından biri hoca değişikliği olacak. Letonya maçının devre arasında oyuncularla tartışan Kuntz adeta istenmeyen adam durumunda. Hakan Çalhanoğlu'nun Samsun'da Başkan Mehmet Büyükekşi'ye gidip, "Hocayı istemiyoruz" dediği söyleniyor. Bu yüzden hoca değişikliği kaçınılmaz durumda.

Abdullah Avcı'nın bu görevi devralması bekleniyor. Başkan Mehmet Büyükekşi'nin de Milli Takım'ı yerli hocanın çalıştırması fikrinde olduğu biliniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum