Avrupa'da 'değişim sezonu' yaşandı

Avrupa'da şampiyonluk özlemi çeken takımlar için bu sene unutulmaz oldu! 6 ligde şampiyonlar, uzun serilerini bu yıl sonlandırmış oldu.

Avrupa'da 'değişim sezonu' yaşandı
25 Mayıs 2021 - 10:54
FUTBOO | Atletico Madrid, Inter, Lille, Sporting, Rangers ve Brondby! Hepsinin ortak bir yönü var. Uzun zamandır şampiyonluk hasreti çeken takımlar için bu sene ilaç gibi geldi. Avrupa'da yeni şampiyonlar gördüğümüz bu yıl değişmeyen tek şeyin değişimin ta kendisi olduğunu bir kez daha gördük.

La Liga'da Atletico Madrid, sezonu Barcelona ve Real Madrid'in önünde lider tamamlarken tam 7 yıl sonra şampiyonluğa kavuştu ve 7 yıldır süren iki takım geleneğini bir kez daha bozdu. 

İtalya'da yeni kral Inter

Serie A'da ise 9 yıllık Juventus üstünlüğü bu yıl sona erdi. Inter, 2009/10 sezonundan sonra ilk kez bu sezon şampiyonluk sevinci yaşadı.
Ligue 1'da bizim çocukların takımı Lille, tam 10 sene sonra şampiyonluk kupasını havaya kaldırırken 2010/11 sezonundan sonra yine taraftarlarının yüzünü güldürdü.

19 yıllık hegemonya sona erdi

Portekiz'de ise 19 yıldır süren Porto - Benfica hegemonyası sona erdi. Sporting, namağlup şekilde şampiyon olurken 2001/02 sezonundan bu yana ilk kez Portekiz'in en büyüğü oldu.

9 yıllık şampiyon değişti

İskoçya'da da değişim vardı. Rangers, 9 yıldır şampiyon olan Celtic'i koltuğundan etti ve yenilgisiz bir şekilde İskoçya'da şampiyon oldu.

Son olarak Danimarka'da da 16 yıllık şampiyonluk hasreti sona erdi. Brondby, uzun yıllar beklediği şampiyonluğa bu sene ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum