Avrupa'da transfer çılgınlığı

Her transfer döneminde olduğu gibi Avrupa’da önemli isimler sansasyonel bonservislerle kulüp değiştirmeye başladı.

Avrupa'da transfer çılgınlığı
12 Temmuz 2017 - 16:55 - Güncelleme: 12 Temmuz 2017 - 18:11

Uzun süredir konuşulan Romelu Lukaku ve Antoine Lacazette’nin transferleri tamamlanırken, transfer Avrupa’da tam hızla devam ediyor.

İKİ İNGİLİZ ZİRVEDE

Uzun süredir görüşmeleri süren Romelu Lukaku transferi nihayet bitti. Manchester United, bu transfer döneminde şimdiye kadarki en pahalı transferi yaptı ve Belçikalı’yı 85 milyon Euro karşılığında Everton’dan aldı. İkinci en maliyetli transfer ise geçtiğimiz sezon parlayan Antoine Lacazette oldu. Fransız futbolcu sürpriz bir kararla 53 milyon Euro karşılığında Wenger’in takımı Arsenal’e geçti.

GENÇLER ÖNE ÇIKTI

Avrupa transfer piyasasındaki en pahalı üç ve dördüncü transferleri de iki İngiliz kulübü, Manchester City ve Liverpool yaptı. City geçtiğimiz sezon Monaco’da yıldızı parlayan Bernardo Silva’yı 50 milyon Euro karşılığında kadroya katarken, Liverpool Mohammed Salah’ı Roma’dan 42 milyon Euro karşılığında transfer etti.

REAL ZİRVEYE YAKIN DEĞİL

Hemen her transfer döneminde en pahalı üç transferden birini yapan Real Madrid ise şimdilik sessiz kalmış durumda. Eflatun beyazlılar, 40 milyon Euro karşılığında takıma kattıları genç yetenek Vinicius dışında büyük bir isme henüz imza attırmadı. Vinicius, bu transfer döneminde yapılan en pahalı 7.transfer olurken, 5 ve 6.sıraları 41.5 milyon Euro karşılığında Lyon’dan bayern’e geçen Tolisso ve 40 milyona Benfica’dan City’e transfer olan Ederson kaptı.

MILAN HAREKETLENDİ

Listenin en altındaki üç sırada ise bu transfer döneminin hareketli kulübü Milan dikkat çekti. Şimdiye kadar transfere 102 milyon Euro harcayan İtalyan ekibi, Porto’da dikkat çeken Andre Silva’yı 40 milyon Euro karşılığında transfer etti. 9.sırada Chelsea’nin tek transferi olan 24 yaşındaki Rüdiger bulunurken, 10.sırayı Benfica’nın genç yıldızı Lindelöf’ün 35 milyon Euro karşılığında Manchester United’a transferi dikkat çekti.

Arda İlçöl - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum